Legújabb különszámunkban a karácsonyi készülődésre fókuszálunk: kedvcsináló finomságokat ajánlunk kicsiknek-nagyoknak egyaránt, és a hagyományos receptek mellett különleges, izgalmas desszerteket is válogattunk. Az ünnepek alatt sem kell "bűnöznünk", diétázóknak és ételallergiásoknak érdemes kipróbálniuk mindenmentes receptjeinket is.

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

Karácsonyra hangolódunk a Nők Lapja Konyha Desszert különszámával

Karácsonyra hangolódunk a Nők Lapja Konyha Desszert különszámával

Fotó megosztása:

Év végi bakancslista

Kíváncsi lennék, mások is úgy vannak-e ezzel az évvel, mint én: a sok negatív esemény miatt sokszor kísértetiesen egyformának, lassan vánszorgónak tűntek a napok, de most mégis itt van mindjárt az év vége, és azon töprengek, hogy múlhatott el 2020 ennyire gyorsan. Mintha most lett volna újév, amikor lelkesen megfogadtam, hogy idén majd kevésbé stresszesen fogok élni, több minőségi időt töltök a családommal, megtalálom az újabb kihívásokat a munkámban, és végre magammal is törődöm egy kicsit. Lehet, hogy én nem nézem pozitívan, de a távoktatással és munkával kombinált karantént nem mondanám minőségi időnek, a munkában a kihívás az lett, miként oldjuk meg otthonról a szinte hetente felmerülő újabb problémákat, magammal pedig annyira nem sikerült foglalkoznom, hogy nagyon szégyenkeznék, ha be kellene vallanom, milyen kevés könyvet olvastam az idén, illetve hány órát töltöttem például tornázással. Bízom benne, hogy sokan vannak, akiknél 2020-at tekintve jóval pozitívabb a mérleg, de gyanítom, rengetegen vélekednek hozzám hasonlóan is. Éppen ezért elhatároztam, hogy az év utolsó heteiben mindenre kerítek időt, amiről év közben lemaradtam, és igenis jó érzésekkel, vidáman lépek át 2021-be.

1. Mindennap megyek legalább 6-7 ezer lépést – tudom, hogy elvben 10 ezer kéne, de egyelőre kivitelezhetetlennek tűnik. (Vagy a telefonom számolja rosszul, mert én azért 4,5 kilométer séta után elégedett vagyok. Ő még nem.)
2. Hetente legalább egyszer befekszem a kádba egy könyvvel, amit nem kell kiraknom egy perc után a szennyestartóra, félvén attól, hogy azonnal elalszom és eláztatom. A könyveket pár hét alatt elolvasom, és nem kell kutatnom 3 hónap múlva, hogy mi is történt benne eddig.
3. Találkozom végre a barátnőimmel, és nem csak telefonon vagy cseten sóhajtozunk azon, hogy ki mikor tudná megoldani. Jó lenne koccintani az ünnepek előtt élőben, nem pedig a Skype-on – természetesen amennyiben a járványhelyzet engedi.
4. Időben kidekorálom a karácsonyi díszekkel a lakást, nem csak felhalmozom egy újabb dobozba, „jó lesz a fotózáshoz” felkiáltással. Nem advent harmadik vasárnapján készítem el a koszorút, mint tavaly, hanem november végén.
5. Akárhogy is, de fordítok időt arra, hogy mindennap normálisan (vagyis változatosan, átgondoltan, halrudacskát és húsgolyót mellőzve) főzzek, és ne csak ábrándozva gondoljak a süteménysütésre, hanem ki is próbáljam az év közben kiválogatott recepteket. Vicces módon valószínűleg az utolsó ponttal leszek a legnagyobb bajban, hiszen több tucatnyi édességet írtam már fel a listámra az elmúlt évben, és legújabb Desszert különszámunkból is megcsinálnám szinte minden második receptet. Nagyon remélem, hogy te is megtalálod a kedvenceidet a több mint 120 finomság között, amelyeket hatalmas lelkesedéssel gyűjtöttünk össze, és boldog mosolyt tudsz varázsolni a családtagok, barátok arcára advent idején, illetve az ünnepek alatt. Szívből kívánok neked boldog karácsonyt, pihend ki ezt a furcsa évet, töltődj fel szép élményekkel, és persze maradj egészséges 2021-ben is!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő 

Előfizetési lehetőség

A Nők Lapja Konyha Desszert negyedévente jelenik meg az újságosoknál. Sajnos a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt a nyári Desszert különszámunk nem jelent meg. Aki előfizetett a magazinra, annak természetesen tovább él majd az előfizetése, és megkapja a megrendelt 3 lapszámot. Köszönjük a megértést!

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 

Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!