Karen-jelenség, krimik és ünnepi készülődés a Nők Lapja Évszakok új számában

Mi igaz a kedvenc krimikből? Mit kell tudni a Karen-jelenségről? Hogyan készülnek a hazai hírességek az ünnepre? Tényleg romlik a magyar nyelv? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszokat kaptok a Nők Lapja Évszakok 2020. november 11-én megjelent lapszámában.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 14 kép

Karen-jelenség, krimik és ünnepi készülődés a Nők Lapja Évszakok új számában

Karen-jelenség, krimik és ünnepi készülődés a Nők Lapja Évszakok új számában

Fotó megosztása:

Év végi gondűzés

„Mintha minden az enyém lenne! Mert olyan messzire látok!” – kiabálja mellettem a kislányom a dombtetőn, egy pilisi túrán. És tényleg: kint az erdőben, hulló sárga és bíbor levelek közt, térdig az illatos avarban eltűnik minden baj, magunk mögött van a munka, a hírek, a szorongató bizonytalanság, a holnap nemtudása. Azon kapjuk magunkat, hogy egyre többet húzzuk fel a túracipőt és indulunk neki az ország bármelyik részének, ahol van erdő, ahol fák között sétálhatunk, és kitörölhetjük az elmúlt héten az agyunkba feltöltött gondokat. Engedek a gyerek kérésének, belefekszem az általa készített „királynőágyba” (levélkupac, enyhén sáros, nem gondolok a mosásra), felmászunk mindenhová, naná, hogy átugrálunk a kis patak kövein, utánamegyünk a tappancslenyomatoknak (magamban erősen szorítok, hogy ne találjuk meg azt az állatot, ami ezeket a nagy nyomokat hagyta). És estére mintha kicseréltek volna.
Ezekben a hetekben kell egy menekülőútvonal. Akinek sikerül kialakítania, sokkal jobban éli meg, ami éppen körülötte történik. Az én menedékem mindig is az olvasás volt. Nem tudom, más hogy van ezzel, de mostanában olyan könyveket fogok a kezembe, amelyeknek kevés kapcsolódási pontja van a jelenünkkel. Ennek a lapszámnak a készítése közben jótékonyan hatott ránk a kéziratok szerkesztése, hiszen olyan interjúkat olvashattunk a Szinetár család nőtagjaival, Závada Pállal, Stefanovics Angélával, Frei Tamással, amelyek üdítőek voltak a hírek helyett. A pin-up lányok és Sophia Loren története visszarántottak az előző századba, az osztrák kirándulóhelyek pedig máris arra késztettek, hogy listázzam, merre is indulunk majd tavasszal.
Addig is vár minket a következő nagy séta, néhány színes csík a fatörzsön, egy új túrajel, jól felöltözve, mindent megnézve, kipirulva, gondokat törölve. Otthon pedig egy izgalmas könyv vagy egy jó magazin.

Szép ünnepet, boldog új évet kívánok a szerkesztőség nevében:

Akovács Éva, főszerkesztő

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra! Kövessetek minket a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!