Helló november! Helló kedvtelenség? Így formáld otthonod az évszakhoz! (X)

A szeptember nem fukarkodott a napsütéssel és a kellemes meleggel, az október már tréfásabb kedvében volt, sok esőt és rossz időt hozott, azonban a november már végképp nem hagy bennünk semmi kétséget: itt az igazi ősz. A nappalok rövidebbek, az éjszakák sötétebbek, mi pedig egyre nyűgösebbek és fáradékonyabbak vagyunk. Ebben az időszakban nem könnyű megőrizni az ellenállóképességünket és aktivitásunkat, de hoztunk néhány tippet, amely segít abban, hogy otthonunk valóban a nyugalom szigetét jelentse számunkra!

1. VEDD KÖRÜL MAGAD ILLATOKKAL!

Az illatok képesek arra, hogy emlékeket csalogassanak elő, vagy érzéseket váltsanak ki belőlünk. Mindannyian tapasztaltuk már, ahogyan a nagyi süteményének illata képes visszarepíteni minket a gyermekkorunkba. És azt tudtad, hogy már számos kutatás is bizonyítja, hogy egyes illóolajok aromájának belégzése enyhítheti az idegesség vagy szorongás tüneteit? Otthonunk légkörét is nagyban befolyásolják az illatok, érdemes a klasszikus őszi aromák közül válogatni: fahéj, vanília, karamell, vagy narancs! Kísérletezd ki a kedvencedet!

2. SZELEKTÁLJ ÉS RENDSZEREZZ!

Vértezd fel magad néhány dobozzal, fél nap szabadidővel, egy jó nagy adag lelkierővel, és vágj bele a szelektálásba! A ruháidon kívül érdemes átnézned a lakás egyéb helyiségeit is, hogy feltárd, mik azok a dolgok, amiket feleslegesen tárolsz. A kiválogatott cuccokat nem ér az ágy alá dugni, ajándékozd el őket, vagy rendszerezd át a szekrényeket! Motiválatlanság ellen kiváló módszer, hiszen már fél siker, ha belevágtál! Ráadásul a pakolgatás közben új ötleteid is lehetnek lakásod átrendezésére, vagy néhány bútor lecserélésére.

3. KÍSÉRLETEZZ A KONYHÁBAN!

Tudjuk, hogy mennyi elmentett recept tengődik a telefonodon vagy a közösségi oldalaidon arra várva, hogy valamikor virtuálisan leporold őket. Itt az ideje, hogy elkészítsd azt a tiramisu receptet, vagy különleges őszi kávét! Még jobb  program lehet, ha videóhívásban összerántod a barátaidat, és közösen alkottok valamit.

+1 VIZSGÁLD FELÜL LAKÁSBIZTOSÍTÁSODAT!

Első olvasásra meglepő lehet a lista ezen pontja, de gondoljunk csak bele: otthonunk az egyik legnagyobb értékünk, folyamatosan formáljuk az évszakokhoz és az élethelyzetünkhöz igazodva. Miért ne tennénk meg ugyanezt a lakásbiztosításunkkal is? A tapasztalatok szerint egyre tudatosabbak vagyunk, ha otthonunk védelméről van szó, hiszen a komfortérzetünk akkor teljes, ha tudjuk: szükség esetén van hova fordulnunk segítségért.
Az Allianz Otthonom lakásbiztosítás három csomagot kínál egyre bővülő fedezetekkel, melyekből könnyen kiválaszthatjuk a számunkra leginkább megfelelőt, ráadásul ezt egy kanapén kuckózós estén is megtehetjük, teával a kézben: az Allianznál mindent online intézhetünk, a szerződéskötéstől a kárrendezésig!