Kényeztető ételek az ősz leghidegebb napjaira a Nők Lapja Konyha novemberi számában

Szalonnás tészták, húsmentes finomságok, édes sütemények és hozzájuk passzoló italok, levesek hüvelyesekből... Nem is soroljuk tovább, milyen szuper receptek várnak rátok e havi lapszámunkban, inkább győződjetek meg róla ti magatok!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 11 kép

Kényeztető ételek az ősz leghidegebb napjaira a Nők Lapja Konyha novemberi számában

Kényeztető ételek az ősz leghidegebb napjaira a Nők Lapja Konyha novemberi számában

Fotó megosztása:

A kulisszák mögött

Bár mindenhol próbáljuk kommunikálni, hogy mindig mi főzzük-fotózzuk a lapban megjelenő fogásokat, többször előfordult, hogy néhányan azt gondolták, azért nem lett tökéletes egy-egy általuk készített étel, mert nem próbáltuk ki a receptet, csak kimásoltuk valahonnan. Ez azonban tévedés, folyamatosan sütünk, főzünk, közben pedig mi is hibázunk. Szinte minden lapszámban van olyan anyag vagy étel, amivel megkínlódunk, és még a nekünk dolgozó profik szakácsoknak, cukrászoknak, illetve a sokat tapasztalt gasztrobloggereknek sem sikerül elsőre. Esetleg a körülmények miatt nem alakul úgy, ahogy tervezték, ez is mindannyiunkkal előfordul szinte naponta. Ki járt már úgy, hogy a kelt tészta kicsit túlkelt, mert közben elhúzódott egy online értekezlet/a házimunka/a gyerekkel tanulás? Gondolom, sokan, de nekik utána nem kellett vonzóvá varázsolni a szétterült kalácsot a fotó kedvéért, mint az egyik bloggerünknek a Desszert fotózása közben.
A legtöbben valószínűleg azt se úszták meg eddig, hogy elégessék főzés közben az ujjukat. A mi egyik szakácsunknak ez most olyan szinten sikerült, hogy háromszor járta meg a kórházat, és nem tudta időben legépelni a receptek szövegét sem. Nem jött össze a tökéletes piskóta? 20 évnyi gyakorlattal rendelkező cukrászunk négyszer futott neki pár hónapja a japán piskótának, hogy olyan receptet tudjon adni, ami otthoni körülmények között is habkönnyű, finom tésztát eredményez. Főzött már 10 komplett ételt felújítás közben? Egyik séfünk úgy alkotta meg a libás és a bakonyi módra készített ételeket, hogy közben szedték szét mellette a konyháját, a fotózás alatt pedig sittes konténereket tologattak a fényképezőgép mellett. Minden nehézség ellenére mindig igyekszünk a legtöbbet kihozni a finomságokból, és a receptek is több emberen „mennek át” annak érdekében, hogy kiszűrjük az esetleges hibákat, illetve pontosítani tudjunk. Bízom benne, hogy ennek ezúttal is meglesz az eredménye, és önnek garantáltan sikerülni fognak a hüvelyesekből készített levesek, a szalonnás tészták vagy éppen a lélekmelegítő italok.
Ugyanígy remélem, hogy sok elismerést zsebelhet majd be a november 12-én megjelenő Desszert különszámunk süteményeivel, hiszen rengeteg ünnepi édességet és karácsonyi ötletet mutatunk majd benne!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Emellett digitális előfizetésre is van lehetőség a digitalstand.hu/noklapjakonyha oldalon. Sajnos a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt nyári Desszert különszámunk nem jelent meg. Aki előfizetett a magazinra, annak természetesen tovább él majd az előfizetése, és megkapja a megrendelt 3 lapszámot. Köszönjük a megértést!
Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!