Színpompa az otthonunkban. A Nők Lapja 2020/41. számának Kert rovata.

Ősszel sem kell lemondanunk a balkonládák, virágágyások beültetéséről, mert a kertészetek kínálatában számtalan különleges, látványos dísznövényt találunk, amelyek kifejezetten jól tűrik a hideget.

Csarab

Szeptembertől november végéig hozza látványos megjelenésű, fürtökben nyíló virágait a csarab (Calluna vulgaris), amely jól mutat kaspókban és szabadföldbe ültetve egyaránt. A virágok lehetnek fehér, rózsaszín, lila vagy zöld színűek. Bár novemberig virágzik, virágai télen is a növényen maradnak, így még decemberben, januárban is díszíti a balkont. A csarab 30-40 cm magasra növő, fásodó szárú kiscserje, első ránézésre könnyen összetéveszthető az erikával. Világos, napfényes helyeken érzi jól magát, ezért válasszunk neki déli fekvésű ablakpárkányt vagy teraszt. Csoportosan ültetve még mutatósabb, de más fagytűrő növények mellett is jó hangulatot teremt. A csarab vízigényes, ezért az őszi fagyok érkezte előtt locsoljuk rendszeresen, de ügyeljünk rá, hogy ne öntözzük túl, mert a pangó vizet nem kedveli. Mivel évelő növény, a cserépben nevelt egyedeket tavasszal ültessük ki bátran a kert napfényes vagy félárnyékos részébe, savanyú földbe, ugyanis a magas mésztartalmú talaj nem tesz jót neki. Mielőtt szabadföldbe ültetnénk, metsszük vissza a hajtásait 5-6 cm hosszúságúra.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Még több növény és érdekesség a folytatásban!
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .