Melengető fogások hűvös napokra az októberi Nők Lapja Konyhában

Minden, ami ősz, és minden, ami október helyet kapott a legújabb magazinban! Ti is megtalálhatjátok az ízléseteknek megfelelő recepteket, legyen szó egy jó főzelékről, pirospaprikás fogásokról, sütőtökös, esetleg fűszeres húsos menükről, vagy a legédesebb finomságokról, a gesztenyéről, a csokoládéról, valamint a kakaóról. Nos, felkeltettük az érdeklődéseteket?

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

Boldogsághormont mindenkinek!

Az utóbbi években jó néhány étellel, alapanyagokkal foglalkozó workshopon/kiránduláson jártam, de semmi sem nyűgözött le annyira, mint a csokoládéval kapcsolatos kurzusok. (Na jó, azért a több száz éves spanyol olívaültetvény, illetve a rajta működő olajmalom elég meggyőző volt.) Meglátogattam egy osztrák, kézműves csokoládémanufaktúrát, ahol a műhelyben lépésről lépésre megmutatták, miként lesz zöldfűszeres zselével töltött vagy éppen csilis csokoládé a kakaóbabból. Elképesztő volt, csakúgy, mint a budapesti tanfolyam, ahol az alapoktól jutottunk el oda, hogy csokoládéból is léteznek „dűlőszelektált” darabok, vagyis az sem mindegy, melyik területen termelt kakaóbabból alkotják a finomságot. Azt is megtanultuk, hogy csokoládét sem akárhogy kóstolunk, és kiderült, melyek az igazán jó darabok ismérvei. Persze jól hangzik az elmélet is, de a gyakorlati rész minden esetben izgalmasabb volt, számomra hihetetlen, hogy abból a kicsi, kemény babból olyan mennyei édesség alkotható, mint a csokoládé. Ami persze magában is ellenállhatatlan, de bonbon, krém vagy sütemény alkotórészeként még vonzóbb. Erre gondolva állítottuk össze az egyik desszertes anyagunkat, amiben csak olyan édességek szerepelnek, amelyek csokoládéval vagy kakaóporral készülnek. Arra gondoltunk, a hűvös, esős októberi napokon igazán jól jön egy kis boldogsághormon, azt már mindenki döntse el, hogy egy szelet duplacsokoládés kókusztorta vagy egy zserbócsiga vidítaná-e fel jobban. A nem édesszájúak persze lehet, hogy sokkal előbb választanának egy kacsamellből főzött ebédet, esetleg pirospaprikás ételeinket kóstolnák meg. Az említetteken kívül mutatunk idényzöldségekből készített gratineket és főzelékeket, illetve gyors őszi vacsorákat is. A sütőtökös és káposztás fogások sem maradhatnak ki, és persze nem feledkeztünk meg a halloweeni gyerekpartira ajánlott rémes falatokról sem. Tartson velünk, és megmutatjuk, mi a jó az egyre rövidülő napokban és a bekuckózásban!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Emellett digitális előfizetésre is van lehetőség a digitalstand.hu/noklapjakonyha oldalon. Sajnos a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt nyári Desszert különszámunk nem jelent meg. Aki előfizetett a magazinra, annak természetesen tovább él majd az előfizetése, és megkapja a megrendelt 3 lapszámot. Köszönjük a megértést!

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 

Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!