Az elszegényedéstől eddig sem kellett félteni őket, ugyanakkor az sokakat érdekelt, miből fogják majd finanszírozni a megszokott életszínvonalukat.

Mi történt?

Meghan és Harry herceg egy közleményt adott ki, amelyben az állt, hogy produkciós céget alapítottak és leszerződtek a Netflix-szel.

Miért fontos?

A brit bulvársajtó sokat viccelődött azon, vajon miből fog megélni a pár, miután elvesztették a címüket, előjogaikat és az adófizetők pénzéből származó jövedelmeiket.

Ez lesz még a cikkben:

  • Diana hercegnő 1997-es halála óta a Megxit volt legnagyobb sokk, ami a királyi családot érte.
  • Az új szomszédok nem nagyon örülnek a hercegi párnak.
  • Egy új könyv is megjelent Harryékről, de nem biztos, hogy az ő malmukra hajtja a vizet.

„A kreatív tartalomgyártás felé vesszük az irány, ami nem csak informál, de reményt is ad. Újdonsült szülőkként számunkra is fontos, hogy inspiráló családi programokat hozzunk létre. A Netflix pedig az ilyen tartalmak születését példaértékűen segíti.”

– írta közleményükben a hercegi pár, Meghan az is hangsúlyozta, hogy nem fog visszatérni a színészkedéshez.
A Megxit óta – így nevezte el a brit sajtó a hercegi pár kivonulását a királyi házból – Meghan és Harry herceg Los Angelesben élnek, egy ideig a Tyler Perry tulajdonában lévő Beverly Hills-i kastélyban tartózkodtak. A hercegi pár nem tud elbújni a sajtó elől, a koronavírus-járvány elején arról cikkeztek velük kapcsolatban, hogy ételt szállítottak a rászorulóknak, aztán arról is olvashattunk, hogy pert indítottak néhány lap fotósai ellen. Állítólag a paparazzók drónokat reptettek a birtokuk felett, hogy képeket rögzítsenek fiukról, Archie-ról, aki májusban lett 1 éves. 

Az incidens óta el is költöztek, a 35 éves Harry és a 39 éves Meghan 14,7 millió dolláros házat vásárolt Montecitóban, Malibutól körülbelül egy órára északra, Oprah Winfrey és Ellen DeGeneres szomszédságában.

De itt sem örülnek feltétlen a hercegi párnak, a lakók arról panaszkodtak augusztusban, hogy a lesifotósok ellepték a várost Meghanék érkezése óta. Folyamatosan újságírók kérdezősködnek róluk, helikopterek repkednek a város fölött, sőt, még a turisták száma is megnőtt, akik Harryék házát keresik, hogy mint turistalátványosságot, megcsodálják.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Meghan and Harry are giving back. 💞 The Duke and Duchess of Sussex recently volunteered with @baby2baby to help distribute school supplies to families in need. The drive-by distribution was held at Knox Elementary in South Los Angeles. The charity organization, @baby2baby, shared on their Instagram, “Baby2Baby was proud to host a drive-through distribution at Knox Elementary in South L.A. as students across the country return to distance learning this week. Thank you to The Duke and Duchess of Sussex for joining our team to help us distribute school supplies, clothing, hygiene items, food and more to children who need these basic essentials more than ever during this unprecedented back to school season.” 📚

Meghan Markle (@hrhofsussex) által megosztott bejegyzés,

Döntésük megrengette a királyi családot

A hercegi pár január 10-én az Instagram-oldalukon jelentette be, hogy a jövőben visszalépnek uralkodói tevékenységüktől, és dolgozni fognak, hogy anyagilag is függetlenek legyenek. Döntésük minden túlzás nélkül a legsúlyosabb válságot váltotta ki a brit királyi család számára Harry anyja, Diana hercegnő 1997-es halála óta. Az érzelmektől finoman szólva sem mentes tárgyalások után II. Erzsébet királynő helyt adott a pár kívánságainak, ugyanakkor a kiválásuk komoly következményekkel is járt.

A pár elveszítette a királyi fenség státuszt, és azóta nem részesülnek a királyi feladatok ellátásáért járó közpénzellátmányban, a házaspár hivatalosan nem képviseli többé II. Erzsébet királynőt.

Vagyis a párnak végül sokkal nagyobb áldozatot kellett hozni, mint azt korábban gondolták, mert ugyan II. Erzsébet királynő végül áldását adta arra, hogy a sussex-i hercegi pár felmentést kapjon a királyi család tagjainak kötelességei alól, ám azt is egyértelművé tette, hogy nem lehet csak a származás előnyeit élvezni,  így végül elvesztették a címüket, előjogaikat és az adófizetők pénzéből származó jövedelmeiket is. Sem az Egyesült Királyságban, sem máshol nem használják a Sussex Royal megnevezést, ez PR szempontból is mélyütés volt, hisz e név alatt szerepelt a 11 millió követővel rendelkező Instagram-oldaluk is. Emellett a párnak ígéretet kellett tenni, hogy visszafizetik azt a 2,4 millió fontot (közel 948 millió forint), amelyet angliai otthonuk, a Frogmore Cottage felújítására költöttek. 
A pár zajos távozása a mai napig megosztja a briteket, és ezen az sem segít, hogy augusztusban megjelent egy róluk szóló  könyv, A szabadság nyomában, amelyet két királyi tudósító, Omid Scobie és Carolyn Durand jegyez. A könyv a pár kapcsolatát mutatja be a londoni Soho House-ban való első randevújuktól kezdve. A The New York Times szerint a könyv részletezi az együtt töltött, boldog időket és a később felmerülő problémákat is, amelyek a pár Megxites döntéséhez vezetett.  A  könyv célja elvileg az volt, hogy kiderüljön, láthatóvá váljon a belső motiváció, ami nagyrészt a kirakatszerű élet, a magánéletük folyamatos megsértése elől való menekülést jelentette. Ugyanakkor a kritikák szerint a könyv olyan mélyen mászik a magánéletükbe, mire még a legelszántabb brit bulvárlapok sem vállalkoztak.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha tetszett a cikk, regisztrálj, hogy hozzáférj az előfizetői tartalmainkhoz is!