Indián nyár és ötletek a szezon alapanyagaiból a szeptemberi Nők Lapja Konyhában

Az ősz első lapszámában a kezdődő tanévre fókuszálunk: isteni tízóraikat és uzsonnákat ajánlunk, de hozunk ötleteket a rohanós hétköznapokra, illetve a ráérősebb hétvégékre is. Mindezek mellett nem maradhattak ki a szezon legjobb alapanyagai sem: legyen szó gyümölcsökről, vagy zöldségekről, izgalmas recepteket találhattok a magazinban! A desszertek szerelmeseinek pedig kihagyhatatlan kókuszos finomságokkal készültünk. Ezúttal se hagyjátok ki!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

Indián nyár és ötletek a szezon alapanyagaiból a szeptemberi Nők Lapja Konyhában

Indián nyár és ötletek a szezon alapanyagaiból a szeptemberi Nők Lapja Konyhában

Fotó megosztása:

Végre iskola!

Gyerekkoromban azok közé tartoztam, akik várták az iskolakezdést, szívesen találkoztam újra az osztálytársakkal, a tanulás (nagy része) sem esett nehezemre, így aztán sosem húztam a számat, ha közelgett a szeptember. Őszintén szólva azonban az akkori lelkesedésem köszönő viszonyban sem volt a mostanival, ami akkor fog el, ha arra gondolok, hogy szeptember 1-jétől az életünk egy kicsit visszaáll(hat) a régi kerékvágásba. Nagyon remélem, hogy a gyerekek tényleg eljutnak óvodába, iskolába, és újra közösségbe kerül(het)nek, ami nemcsak nekik fog nagyon jót tenni, hanem a végletekig leterhelt szüleik is fellélegezhetnek egy kicsit. Én legalábbis most úgy vagyok vele, hogy ha minden hétköznap tudok a saját munkámmal egyben 6-8 órát foglalkozni, és még ebédidőm is van, az paradox módon már szinte felér a pihenéssel. Utána biztosan lelkesebben játszom a kislányommal is, és mivel nem nyomasztanak este 8-kor vagy éppen vasárnap délelőtt is a megválaszolatlan e-mailek, illetve a szerkesztésre váró anyagok, szívesebben sütök-főzök a családnak. Természetesen azzal nincs problémám, hogy mit készítsek, inkább a szelektálás lesz nehéz a rengeteg remek recept között. Szeptemberi számunkban az iskolásokra gondolva például mennyei tízóraikat, uzsonnákat alkottunk, sőt mutatunk hat olyan zöldségkrémet is, amelyek nem csak finomak, de felvágottak, sajtok helyett tehetjük őket szendvicsekbe is. Úgy vélem, a lehető legtöbbet kihoztuk a szeptemberi piac terményeiből is, az ételeink jelentős részében felbukkannak az idényzöldségek és -gyümölcsök, az almától és a szilvától kezdve a brokkolin át a dióig. A ráérősebb napokra ellenállhatatlan süteményeket ajánlunk, én biztosan megcsinálom majd a „címlapsztárunkat”, a kókuszkrémmel turbózott kókuszkockát, mert kóstoltam a fotózáson, és tényleg isteni! Napsütéses indián nyarat, felhőtlen családi pillanatokat és egy kis „énidőt” kívánok mindenkinek!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Emellett digitális előfizetésre is van lehetőség a digitalstand.hu/noklapjakonyha oldalon. Sajnos a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt nyári Desszert különszámunk nem jelent meg. Aki előfizetett a magazinra, annak természetesen tovább él majd az előfizetése, és megkapja a megrendelt 3 lapszámot. Köszönjük a megértést!

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 

Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!