A feje tetejére áll a világ a Nők Lapja Psziché új számában

Hogyan reagáljunk a hirtelen jött változásokra? Fejleszthető a rugalmasság? Baj, ha valaki nem tökéletes anya? Mi az az online szerelem? Mit tegyünk az állandó aggodalmaskodás ellen? A legújabb Nők Lapja Psziché magazinban ezekre, és sok más érdekes kérdésre is választ kaphattok.

Galériánkra kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

A feje tetejére áll a világ a Nők Lapja Psziché új számában

A feje tetejére áll a világ a Nők Lapja Psziché új számában

Fotó megosztása:

Talpon maradsz?

Kell egy kis idő, míg az ember beleszokik, hogy ami ma van, az holnap már nem biztos, hogy lesz, legalábbis nem ugyanígy. Szokjuk egész életünkben, hogy a következő pillanat más, mégis újra és újra kikér- jük magunknak, hogy bánhat így el velünk a világ.
Lehet, hogy kedden még úgy fekszel le, hogy nyár van, de holnapra elromlik az idő, és abban az évben többet nem mész strandra. Az eddig cuki és szófogadó gyereked egy reggel ellenáll mindennek, és te belátod, hogy a kamaszkor már házon belül van. Új főnököt kapsz, a munkád egyik napról a másikra nem ugyanaz többé.
Változnak az érzelmeid, és már nem tudod azt a szerelmes lángolást fel- éleszteni, amit nemrég éreztél. Vagy ellenkezőleg: belenézel valakinek a szemébe, és többé nem vagy már ugyanaz, a varázslat megkezdődött. Jön egy járvány, és pár hónapig a lakásban kell maradni. A változásról azt szokták mondani, hogy jó, mert újabbat, jobbat hoz. Azért mindig nem tudjuk ezt a közhelyet elsütni, mert nem csupa öröm a végeredmény, de az biztos, hogy a változást szokni kell. Főleg, ha keddről szerdára üt be, és semmi előjele nincs.
A nagy fordulópontok, változások az életünkben elkerülhetetlenek, azon viszont lehet segíteni, hogy ne kerüljünk minden alkalommal a padlóra tőlük, ne csak pislogjunk, mint aki hirtelen kívülálló lett a saját életében. A történészek szerint az emberiség tanul, bár lassan, és sokat ismételve veszi át a leckét újra és újra. Tanuljuk, hogy nem jó a háború, hogy mit csináljunk éhínség, árvíz vagy járvány esetén, hogyan neveljük az utódokat, hogy jobb legyen a világunk. Persze nem mindig sikerül, hiszen teljes civilizációk tűntek el, mert nem a jó megoldást választották, amikor a világ megfordult körülöttük. Pár hónapja új fogalom költözött be a köz- beszédbe, a reziliencia (rugalmas ellenállási képesség), mely azt a képességünket jelöli, amellyel ezekhez a váratlan helyzetekhez igazodunk. Rugalmasságunkat fejlesztve, a terveket lazábban kezelve, több lehetőségre felkészülve és lelkileg felvértezve arra: a nyár elmúlik, és minden más is, könnyebben vesszük az akadályokat. Vagy legalábbis ezt mondjuk.

Akovács Éva, főszerkesztő 

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a nyomtatott verzióra. A Psziché magazin 2020/3. számát augusztus 27-től keressétek az újságosoknál!