Melegem van, izzadok és felrobbanok az idegtől, ez már a klimax! Mit tegyek? (x)

A szíve mélyén minden nő tudja, hogy előbb-utóbb nála is elérkezik a változókor, mégis sokkoló lehet, amikor valóban ránk nyitja az ajtót a klimax. Jó hír, hogy a kellemetlenségek recept nélküli gyógyszerrel is enyhíthetők. Mutatjuk, mire számíthatsz!

A változás kora

Nem titok, hogy a menzesz megszűnése fontos állomás, hiszen ekkor zárul le végérvényesen a női lét termékeny szakasza. Csakhogy ez a változás nem egyik napról a másikra következik be: a hormonális rendszer átalakulása legtöbbször hosszú éveken át tartó folyamat. A változás pedig soha nem könnyű, és a nők jelentős része igencsak megszenvedi a klimaxot.

A hormonális hullámvasútra előbb-utóbb minden nő felszáll

A változókori gondokat alapvetően az okozza, hogy a petefészkek egyre kevesebb női hormont termelnek. A hormonszintekben bekövetkező változások egyebek mellett vérzészavarokat, valamint egyre kiszámíthatatlanabb menstruációt eredményeznek. Mindez már önmagában nyomasztó lehet, ráadásként pedig számos testi és lelki tünet is párosulhat hozzá. Hiszen ahogyan fogyatkozik a szervezetből az ösztrogén hormon, úgy jelentkezhetnek egyre gyakrabban a klimaxos hőhullámok. Az érintett nők ilyenkor szinte egyik percről a másikra képesek kimelegedni, szabályos hőségrohamokat élnek át, és akár napjában többször is rájuk törhet egy-egy teljességgel kiszámíthatatlan hőhullám.

 

Vény nélkül kapható gyógyszer

Mindeközben a munkatársaik vagy családtagok esetleg egyáltalán nem érzik, hogy meleg lenne, és érthető módon rossz néven veszik a légkondi hűvösebbre állítását a nyári időszakban, vagy az ablaknyitást télvíz idején. De nemcsak emiatt, hanem számos egyéb esetben is konfliktusba keveredhet a környezetével a változókorú nő, hiszen a hormonális ’hullámvasúton” való kényszerű utazás az idegi-érzelmi stabilitást is alaposan megtépázhatja. Sírósság, hangulatingadozások, vélt vagy valós sérelmek miatt csapott óriási patáliák egyaránt előfordulhatnak, ha egy nő klimaxolni kezd. A fokozott izzadás, az alvászavar, a szokatlanul erős fáradékonyság szintén a hormonális változás számlájára írható tünetek. De vajon mit tehetünk a nehézségek ellen?

Ne törődj bele a klimaxba, tégy a panaszok ellen!

Nagyanyáink még beletörődtek a klimaxba, összeszorított foggal viselték annak minden nyűgét. Nyilván akadnak, akik hasonlóképpen vélekednek ma is: a változókor természetes, amit el kell viselni, túl kell élni. Holott ma már rendelkezésre állnak különféle módszerek a panaszok enyhítésére. Egyesek a hormonpótlást gondolják ideálisnak, azonban ez a terápia nem mindenkinek ajánlott. Ha például a családban előfordult korábban mellrák vagy trombózis, akkor általában nem javasolják a hormonok szedését, mert növelheti ezen betegségek kialakulásának kockázatát. Már csak emiatt is keresik egyre többen a gyengédebb, természetesebb módszereket klimaxos panaszaik enyhítésére, és szívesen választják például a gyógynövényeket. Számukra hasznos segítség a Remifemin Plus gyógynövényes gyógyszer, amely recept nélkül kapható gyógyszertárban, de webpatikákban is megrendelhető.

A Remifemin Plus két gyógynövény kombinációját tartalmazza. Klinikai vizsgálatokkal is igazolták, hogy a Cimicifuga – magyarul poloskavész – magas koncentrációjú, egyedülálló kivonata hatásosan mérsékli a klimaxos testi tüneteket, többek között a leginkább zavaró hőhullámokat vagy a fokozott izzadást. A gyógyszer másik gyógynövényi komponense, az orbáncfűkivonat pedig a lelki nehézségeken segít úrrá lenni, miközben az alvásra is jó hatással van. Biztonságos, mivel egyáltalán nem tartalmaz hormonokat, még növényi fitoösztrogént sem.

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!