Augusztusi lapszámunkban a szezonális zöldségek és gyümölcsök kerülnek a középpontba, de izgalmas recepteket hoztunk húsos és halas fogásokhoz, hűsítő levesekhez és ellenállhatatlan desszertekhez is. Ne hagyjátok ki ebben a hónapban sem!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

A nyár színe-java az augusztusi Nők Lapja Konyhában

A nyár színe-java az augusztusi Nők Lapja Konyhában

Fotó megosztása:

Apró örömök

Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal, hogy az év elején azt gondoltam, olyan jó kis szám ez a 2020, biztosan szuper évünk lesz, rengeteg remek lehetőséggel, izgalmas programokkal. Finoman úgy fogalmaznék, eddig nem jött be… Történt viszont számtalan olyan dolog, amire nem számítottam (és azt hiszem, velem együtt sok millió ember sem), és akár akarjuk, akár nem, több ponton át kell értékelnünk az életünket emiatt. Nem akarok arról írni, hogy mik voltak a kijárási korlátozás előnyei/hátrányai, mert nyilván ember- és családfüggő, ki miként élte meg, de az biztos, hogy meg kellett tanulnunk örülni a kis dolgoknak is. Én például életemben nem gondoltam volna, hogy áprilisban a hetem fénypontja az lesz, mikor maszkkal, kézfertőtlenítővel felszerelkezve elmehetek bevásárolni (semmi „shopping”, kizárólag élelmiszer és higiéniai termékek beszerzése). Olyankor még azokat a sorokat is hosszú perceken keresztül nézegettem a hipermarketben, ahova máskor a lábamat nem tettem volna be. Ugyanígy elképesztő élmény volt, mikor nemrégiben egy barátnőmmel együtt ebédeltünk a munkahelyünk melletti menza teraszán, és végre volt egy nyugodt óránk beszélgetni úgy, hogy nem kellett közben főzni-dolgozni-gyereket nevelni egyszerre. Én – ha nem is könnyen – de már kiegyeztem azzal, hogy ez az év így fog eltelni. Nem fogunk a tengerhez utazni, de legalább mehetünk a Balatonra, a nagyihoz. Nem fogunk a nyáron nagy fesztiválokra járni, de végre áthívhatjuk a barátokat borozni, sütögetni a kertbe. Tavasszal ezek a pillanatok hiányoztak a legjobban, most legalább alaposan kiélvezhetjük őket! Bízom benne, hogy ti is hasonlóan vélekedtek, és legújabb lapszámunkban több tucatnyi ötletet találtok arra, mivel kényeztessétek a családtagokat, barátokat. Mutatunk receptet szinte az összes szezonális zöldségre, gyümölcsre, ajánlunk pillanatok alatt összeállítható húsos és halas fogásokat, és persze arra is van tippünk, mi legyen a desszert, ha nem vagytok hajlandóak bekapcsolni a sütőt. Tegyük széppé a nyár utolsó hónapját, töltekezzünk fel élményekkel, úgy biztosan derűsebben fogjuk viselni az őszi-téli hónapok nehézségeit!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

A Nők Lapja Konyha továbbra is minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Emellett digitális előfizetésre is van lehetőség a digitalstand.hu/noklapjakonyha oldalon. Sajnos a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt nyári Desszert különszámunk nem jelent meg. Aki előfizetett a magazinra, annak természetesen tovább él majd az előfizetése, és megkapja a megrendelt 3 lapszámot. Köszönjük a megértést!

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 

Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!