Töltse pihenését mediterrán hangulatban Szegeden! (x)

Szeged páratlan épített öröksége, egységes városképe lenyűgözi a városba látogatókat. Az 1879-es Nagy Árvíz után újra épült a város és egy európai nagyváros képét öltötte magára a századforduló éveiben. „Szeged szebb lesz mint volt” – olvasható a Városháza egyik színes üvegablakán, amelyet a szegedi Nagyárvíz után mondott Ferenc József.

Számtalan program lehetőség közül választhatunk a napfény városában. Felfedezhetjük a kulturális értékeket akár egy szervezett városnéző séta során, de ha egy kis természetközeli élményre vágyunk, arra is számtalan lehetőségünk nyílik. Aki szeretné a város egyik legősibb városrészét és unikális építészetét megismerni, sétálva fél óra alatt eljuthat Alsóvárosra és megcsodálhatja a napsugaras oromzatú házakat.


Az Alsóvárosi Napsugaras Tájház is nyitva áll a látogatók számára. Érdemes átsétálni a hídon és körbejárni az Erzsébet-ligetet, a Gergő-ligetet, vagy végig sétálhatunk a Holt-Maros partján lévő ösvényen is. Az Erzsébet-liget felújított futópályája és kinti edzőtermei kiválóak a kültéri sportokhoz, akár komolyabban, akár hobbiból hódolunk a testmozgásnak. A rengeteg zöld terület ideálissá teszi Szegedet a kültéri sportok űzéséhez.
Amennyiben gyalogosan már bejártuk Szeged belvárosát és a vizes sportokat is kipróbáltuk, ideje, hogy két kerékre pattanjunk és körbe tekerjük a várost! Milyen jó, hogy Szegeden nincsenek nagy emelkedők és városszerte szinte mindenhol kijelölt kerékpárutat találunk. Túl nagy a város zaja és egy kis természetközeli tekerésre vágysz?


Hajókázni a Tiszán, a folyóról nézni a várost egészen elképesztő élmény. A Roosevelt térről menetrend szerint induló sétahajó nemsokára fogadni tudja fedélzetén a látogatókat. Amennyiben kipróbálnád, hogy milyen kapitánynak lenni, vagy ha a családdal, barátokkal grilleznél egyet a folyó közepén, igénybe veheted a Pontoon Boat szolgáltatásait akár egész napra, reggeltől naplementéig.
A Szegedi Vadaspark több hektáros területen elterülő állatpark, akár egy egész napra kikapcsolódást biztosíthat jó levegőn a családnak. Nincs is jobb helyszín arra, hogy rácsodálkozzunk a természet kincseire, mint az egyetem Füvészkertje, ahol Közép-Európa legnagyobb szabadföldi lótuszállománya található.
Akik szervezett formában szeretnének a természetben túrázni, azok vegyenek részt a Kiskunsági Nemzeti Park által szervezett Szeged környéki túrákon. Válogathatunk a védett, különleges madaraink megfigyelésére szervezett túrákból, a gyógynövénygyűjtő és más érdekes túrákból. 
Aki szereti kikapcsolódás közben is megmozgatni agytekervényeit, több típusú városjátékból is csemegézhet. Lehetünk detektívek, akik a város rejtélyeit oldják meg a Rejtélyek Háza programjain, vagy végig tanulmányozhatjuk a város titkos oldalát az Urbango kalandjaival. A jól kidolgozott logikai játékok könnyed formában osztják meg az érdeklődővel a város érdekességeit, történeteit és általános információit, mindezt a szabadban. A helyszín és a titkok adottak, már csak rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e fejteni Szeged titkait!
A fürdőzők sem csalódnak idén nyáron Szegeden. Aki a közelgő nyári hőségben szeretné lehűteni magát és fürödni egy jót, megtehetik a Napfényfürdő Aquapolis szabadtéri medencéiben, vagy a Sportuszodában, illetve a Sziksósfürdői strandon.


Szeged szépségei mellett a közösségi élet is pezseg, hiszen lehet akár ősz, akár nyár programból nincsen hiány. Szemezgettünk néhányat a széles kínálatból. Augusztus első hétvégéjén távol-keleti hangulat csábítja a látogatókat a Füvészkertbe. A XIII. Lótusz napok keretén belül az évről-évre megújuló, felénk ritkaságnak számító virág, az indiai lótusz virágzását ünnepeljük zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézzük a kelet varázsát. 

Galéria | 9 kép

Töltse pihenését mediterrán hangulatban Szegeden! (x)

Töltse pihenését mediterrán hangulatban Szegeden! (x)

Fotó megosztása: