Asztrobeszélgetés Janza Katával: „Nem hivalkodunk a szerelmünkkel!”

Interjú a Nők Lapja Ezotéria 2020/4. lapszámából.

Janza Kata az Oroszlán jegyének szülötte. A jegy uralkodó bolygója a Nap, amelyen a születéskor mágneses viharörvények képződtek, aminek hatására jelentősen csökkent a Földön a hőmérséklet. Amikor Kata édesanyja bekerült a szülőszobába, akkor a hőmérő higanyszála 35 fokig kúszott, majd amikor Kata megszületett, már csak 19 fokot mutatott. Ez az erőteljes mágneses hatás, valamint a Plútó helyzete teszi őt ellenállhatatlanná, nagy vonzerőt gyakorol a környezetében élőkre, akiket megbabonáz Kata ereje, és szívesen követik őt.

– Mindig is éreztem, hogy erős a közösségformáló képességem, mert nem kell nagyobb erőfeszítést kifejtenem azért, hogy az emberek kövessenek.

– A mágneses viharból és a Plútó helyzetéből arra lehet következtetni, hogy a szélsőségességet a szerelmi életedben kell megtapasztalnod.
– Ebben sok igazság van. Az első partnerem húsz évvel volt idősebb nálam, a mostani társam pedig huszonkét évvel fiatalabb. Ez nekem nem jelent problémát. Akkor sem éreztem a húszévnyi korkülönbséget, mint ahogyan most sem.

– Ezeknek az égi jelenségeknek a hatására előfordulhat, hogy olyasvalakivel hoz össze a sors, akiről érzed, már korábbi életekben is egy párt alkothattatok.
– Ez is igaz, méghozzá az első kedvesemnél fordult elő. Huszonhárom éves voltam, és ezt a kapcsolatot nagyon nehezen engedtem el, éppen azért, mert úgy éreztem, már időtlen idők óta ismerjük egymást. Biztonságban éreztem magam vele.

– Miért szakítottak?
– Óriási nyomás nehezedett rám. A családom és a fiatal lányok a Bergendy zenekarban úgy vélekedtek, hogy ennek a kapcsolatnak nincs jövője. Úgy is fogalmazhatnék, hogy szinte a környezetem kiszedett ebből a szerelemből.

– Az ezotéria azt mondja, hogy amikor életünk első szerelmével találkozunk, akkor gyakran a lelki társunkkal hoz össze bennünket a sors.
– Érdekes, mert a mostani párommal, Ádámmal is erről beszélgettünk (Pesák Ádám színész – a szerk.). Neki az a véleménye, hogy ha annak idején nem túrnak ki, nem piszkálnak, a társadalmi konvenciók nem hatnak ránk, ha akkor nem szakítunk, akkor talán a mai napig együtt élnénk. Abban a kapcsolatban úgy éreztem, hogy a helyemen vagyok.

– Hogyan ismerkedtetek meg Ádámmal?
– Ádám abban a színházban volt stúdiós, amelynek a tagja voltam. Már korábban felfigyeltem rá. A korosztályánál jóval bölcsebb, mély gondolkodású ember, amolyan öreg lélek. Aztán olyan helyen találkoztunk, ahol az ember úgy érzi, megállt az idő: egy bárban énekeltem Cserháti Zsuzsa dalait, ahova Ádám is betért. Ez egy zárt világ, ahova nem engednek be akárkit. Ádám a bárpultnál állt, nézett engem, és úgy érezte, ez az a világ, aminek szeretne részese lenni úgy, hogy összekötné velem az életét.

– Mi a titka annak, hogy ilyen jól működik a kapcsolatotok?
– Első helyem említeném, Ádámot vonzotta az én generációm gondolkodása, életstílusa, a személyisége, amibe  és ezáltal belém is – beleszeretett. Annak ellenére hiányzik neki ez az életérzés, hogy ő ennek nem volt a részese. Azok az emlékek, élmények, amelyeket mi begyűjtöttünk, ez árad az én korosztályomból. Talán a misztikával magyarázható, hogy olyan dolgot hiányol, amit nem tapasztalt meg.

– A csillagállásokból látható, hogy elégedettek vagytok.
– A mi esetünkben elmondható, hogy az ellentétek nem kioltják, hanem vonzzák egymást. Én nyughatatlan vagyok, ő nyugodt. Felfedező vagyok, imádok menni, míg ő pihenni szeret, szívesen üldögél otthon. Tökéletesen kiegészítjük egymást, és a korkülönbség eszünkbe sem jut.

Az interjú még nem ért véget, a folytatást a Nők Lapja Ezotéria 2020/4. lapszámában találjátok. 

A Nők Lapja Ezotéria aktuális számát keressétek az újságárusoknál, vagy vásároljátok meg digitális formában a Digitalstand felületén!

Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találjátok meg. 

(Kiemelt kép: Németh Gabriella)