Gyorsan elkészíthető nyári fogások a júliusi Nők Lapja Konyhában

Legújabb lapszámunkban a nyári melegre való tekintettel gyorsan elkészíthető ételeket gyűjtöttünk össze: irdalt és töltött húsok, zöldborsós, padlizsános és cukkinis fogások, mennyei őszibarackos sütemények, kevert tészták és pavlovák, de grillezett ételek és izgalmas krumplisaláták receptjeit is megtaláljátok a júliusi magazinban. Sütésre, főzésre fel!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

Gyorsan elkészíthető nyári fogások a júliusi Nők Lapja Konyhában

Gyorsan elkészíthető nyári fogások a júliusi Nők Lapja Konyhában

Fotó megosztása:

Minden szentnek…

Ha szóba kerül valahol, mit dolgozom, 10-ből 9 ember biztosan megkérdezi, hogy akkor ugye én szeretek és jól tudok főzni? Ilyenkor szépen bevallom, hogy persze, tudok, és szinte mindennap szoktam is (állítólag nem rosszul), de sütni ezerszer jobban szeretek, abban sokkal inkább ki tudom élni magam. A másik rendszeresen előforduló kérdés az szokott lenni, hogy én mindent megennék-e, ami az újságba kerül. Most elárulom: nyilván nem. A brokkolival és a karfiollal ki lehet üldözni a világból, és messziről elkerülöm a kéksajtos, illetve a korianderes ételeket is. A családom szerint sokáig azért nem volt a lapban megfelelő mennyiségű mákos recept, mert én nem szeretem, de ilyen alapon káposztás se nagyon lett volna…
Az is igaz, hogy az embernek a témák összeállításakor ösztönösen azok az ételtípusok, alapanyagok ugranak be, amelyeket kedvel. Az elmúlt években azonban megtanultam, hogy figyelmen kívül hagyjam a saját favoritjaimat, és mindenfélét tegyek a lapba, így mindenki megtalálja a neki tetsző fogásokat. Ez a lapszám azonban valamiért – tényleg véletlenül – tele lett az ízlésemnek megfelelő receptekkel. Imádom például a Hasselback módra elkészített ételeket, most azzal próbálkoztunk, milyen, ha nem zöldségeket, hanem húsokat irdalunk be és töltünk meg. Az egyik legtöbbet használt zöldségem a zöldborsó, erre is ajánlunk öt ételt, a levestől a rizottóig. Szezonban az őszibarack is mindig ott van a hűtőmben, és most a barackos édességektől kezdve a húsos fogásokig mindenhez használtuk. Ha gyors nassolnivalóra vágyunk, általában kevert tésztás süteményt készítek, mert hamar össze lehet dobni, és szívesen esszük akár napokig is kávé, tea mellé. Így végiggondolva tényleg lehet abban valami, hogy minden szentnek maga fele hajlik a keze, de azért a felsoroltakon kívül még számtalan finomságot mutatunk: grillezett húsokat, cukkinis és padlizsános tésztákat, krumplisalátákát, pavlovákat. Remélem, nyaralás alatt és a dolgos hétköznapokon egyaránt hasznosak lesznek az ötleteink, és mindenki talál köztük kedvére valót. Nem csak én.

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

A Nők Lapja Konyha továbbra is minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Emellett digitális előfizetésre is van lehetőség a digitalstand.hu/noklapjakonyha oldalon. Sajnos a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt nyári Desszert különszámunk nem jelenik meg. Aki előfizetett a magazinra, annak természetesen tovább él majd az előfizetése, és megkapja a megrendelt 3 lapszámot. Köszönjük a megértést!

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 

Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!