Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Csakazértis nyár: ez lehetne a szlogenje a Huawei újra megrendezett megmérettetésének, ahová nem kellenek drága és bonyolult csúcs-fényképezőgépek és optikák, csak a mobilod, egy jó téma és sok-sok kreativitás. Ha az utóbbit szabadjára engeded, akár 10 ezer dollár és egy sor egyéb szuper nyeremény is a tiéd lehet.

Az egyszer biztos, hogy az idei nyár nem lesz olyan, mint a többi. Épp csak kilábaltunk a járvány első hullámából, és a kis fellélegzés még mindig sok hiányérzettel társul. Viszont ha valamire megtaníthat minket az elmúlt időszak, az az, hogy járjunk nyitott szemmel (és tettre kész mobil kamerával), mert mindenhol csodák várhatnak: a bezárt lakáson belül egy vágyakozó arcban, ahogy a szabad eget nézi az ablakon át, egy máskor zsúfolt, de most néptelen turisztikai célpont környékén, vagy a rég nem látott barátok mozdulataiban, amikor hosszú szünet után először találkoztok. 2020 különleges nyarán minden érzelem sokszorosa a korábbiaknak és minden egyes helyszín többet jelent önmagánál – ez az idei Huawei Next Image mobilfotós verseny vezérgondolata.

Minden évben más témák vezetik fel a versenyt, amely már harmadik alkalommal indul idén. Magyarok 2018 óta nevezhetnek a kelet-, közép- és észak-európai pályázók között, és rögtön ebben az évben egy hazai versenyző, Pávó Réka nyerte el a szakmai zsűri fődíját Art&Leukemia című portréfotójával, amely súlyos betegségével való küzdelmét mutatja be. Ez a kép 20 ország 67 ezer fényképe közül bizonyult a legjobbnak. Azóta még nagyobbra nőtt a verseny, hiszen tavaly már több mint félmillióan neveztek.

Egy téma, hatféle megközelítés

Az idei, különleges nyárhoz kapcsolódó alkotásokat a Next Image 2020 5+1 kategóriában várja: Near Far (Közel és Távol, itt jó szolgálatot tehet akár a szuperszéles-látószögű, vagy a makrólencse), Good Night (Jó Éjt, ebben a Huawei Éjszakai Mód segíthet), Hello Life (Helló, Élet), Faces (Arcok), Storyteller (Történetmesélő, itt 3-9 képből álló sorozatokat várnak). A +1 az idén először meghirdetett Live Moments (Élő Pillanatok) kategória, amelyben videós tartalmak versenyeznek majd.

„Különleges nyárnak nézünk elébe, amikor nem ugyanazzal a szabadsággal folytathatjuk a korábbi évek szokásait: nem utazhatunk bárhova, a nyár nagy részében fesztiválok sem lesznek és a szórakozási lehetőségek, baráti rendezvények is leszűkülnek” – hangsúlyozta Nagy Ivett, a Huawei Technologies Hungary marketingvezetője, aki hozzátette: „mi azonban hiszünk abban, hogy idén nyáron is számtalan csodás élmény vár ránk, amelyeket nemcsak átélni kell, de megörökíteni is. Éppen ezért idén olyan kategóriákat hirdettünk a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén, amelyek a mindennapi élményeket helyezik a középpontba, legyen szó akár egy hétköznapi helyzet egyedi ábrázolásáról, szeretteink portréjáról, kedvenc nyári történetünkről, egy különleges esti felvételről vagy a közeli és távoli látvány kontrasztjáról.”

Könnyű nevezni

Ahhoz, hogy részt vegyél a versenyben, csak egy új galériát kell létrehoznod a Next Image weboldalán, majd ide feltölteni a pályaműveket, amelyeket Huawei illetve Honor telefonokkal készíthetsz el. Július 31-ig lehet feltölteni a képeket és videókat, amelyek kétfordulós versenyen először nemzeti, majd nemzetközi körben szállnak ringbe. A magyar nyerteseket augusztus 10-én, a nemzetközi forduló győzteseit pedig az augusztus 23-i zsűrizést követően szeptemberben jelentik be. A pályaműveket nemzetközi szaktekintélyek és a Huawei szakemberei bírálják el.

A díj pedig az eszmei értéken felül is komoly. A magyar kategória-győztesek egy-egy Huawei P40 Pro telefont kapnak, míg a nemzetközi nyertesek szintén P40 Pro mobilok mellett ezer dolláros pénzjutalomban is részesülnek. A három abszolút legjobb pályamű készítője pedig a Grand Prix díjat, valamint 10 000 dolláros jutalmat vihet haza.

Galéria | 8 kép