Jóbarátok, The Beatles és emlékezetes évfordulók az idei Nők Lapja Nyár magazinban

Érdekesen indul a legmelegebb évszak, már ami a viharokat és a napsütéses órák számát illeti, de pihenésből azért nem lesz hiány. Még jó, hogy Nyár különszámunkat gyakorlatilag bárhol és bármikor lehet olvasni. Érdemes!

Kattintsatok a képre és „lapozzatok bele” a magazinba!

Galéria | 14 kép

Számok bűvöletében

Annyian leírták, elmondták már, hogy ez a nyár biztosan más lesz, hogy legszívesebben kihagynám ezt a fordulatot. De mégsem hagyom ki, mert éppen azt szeretném hangsúlyozni, hogy igenis akad, ami nem változott, ami pont olyan, mint tavaly, tavalyelőtt, vagy annak előtte volt. Például az, hogy ezen a nyáron is megjelenik a Nők Lapja Nyár különszám, és ez az állandóság remélem, önöknek, olvasóinknak is megnyugtató. Nekünk, akik készítik, mindenképpen.
Szerkesztés közben jó volt legalább gondolatban elszakadni az aktuális témáktól, időről időre eltávolodni a szorongató hírektől, eseményektől, és reménykedni, hogy mire a lap megjelenik, már sokkal pozitívabban látjuk az előttünk álló heteket, hónapokat, merünk tervezgetni, kirándulni, útra kelni. Mint eddig, úgy ezúttal is adunk hozzá tippeket. De azért – ahogy szoktuk – visszafelé is tekintgetünk, már csak azért is, mert ez az év, ha a naptárra pillantunk, úgy fest, a kerek évfordulók jegyében telik. Indulásként visszarepülünk fél évezredet az időben, hogy az itáliai festőkirályra, Raffaellóra emlékezzünk, aki ötszáz évvel ezelőtt fejezte be e világi pályafutását. Remekművei azonban túlélték, és minden bizonnyal túl is fogják élni a múló évszázadokat. A gyönyörű madonnaképek alkotójától a Szépművészeti Múzeum is büszkélkedhet egy emblematikus darabbal, mely annak idején a napi hírek zajos forgatagába is bekerült: a nyolcvanas évek elején műkincstolvajok vetettek szemet rá, és a bűnügy természetesen bejárta a világsajtót.
Felezzük meg az emlékezés félezer évét, s ismét egy jeles dátumra bukkanunk: kétszázötven éve született Ludwig van Beethoven. Mi sem természetesebb, hogy a hangversenytermekben az idén a szokásosnál is gyakrabban csendültek volna fel csodálatos szimfóniái, de igen, megint a járvány! Számos emlékkoncert maradt el eddig, de talán annál nagyobb erővel harsan fel az Örömóda és a többi remekmű a nyár folyamán.
Újabb nagy ugrással közelítve a mához: száz éve született Zenthe Ferenc, a kiváló színész, A Tenkes kapitánya és persze a Szomszédok című sorozat ikonikus alakja. Száz év nagy idő, mégis, milyen közelinek érzünk mindent, ha egy ilyen kedves, szerethető egyéniség alakításain keresztül nézünk vissza a tegnapra!
Tegnap – Yesterday. Ismerősen cseng? Dúdolják a dallamot? Ugye, igen. És ugye nem ragadott magával bennünket az a mindent elborító feledés, mely viccesen arra az ötletre épített egy filmet, hogy már csak egyetlen fiatalember emlékeiben él a Beatles. A legendás együttes – íme, még egy kerek dátum –, éppen ötven éve oszlott fel. A négy fiúból már csak ketten élnek, de dalaikat ma is milliók dúdolják, játsszák, dolgozzák fel. Énekeljük mi is: Let it be…

Lazarovits Szilvia, felelős szerkesztő