Vakáció 2.0 avagy nyaralás másképp a Nők Lapja e heti számában

Képeslapok egy elképzelt vakációról... A Nők Lapja Téma rovatunkban a héten annak jártunk utána, milyen nyár vár ránk akkor, ha úgy döntünk, belevágunk az utazásba, és azt is kiderítettük, hogy Méder Áron óceáni szólóvitorlázó miért kötött ki szinte végleg a szárazföldön. Izgalmas témákból most sincs hiány a magazinban!

Galériánkra kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 10 kép

Végre nyár!

Vihar után mindig kisüt a nap − ez az optimizmusra okot adó mondat egy olyan sportember szájából hangzik el lapszámunkban, aki egy kishajóval vitorlázta körül a Földet, cirka három év alatt. Egy hajókiállításon volt szerencsém látni ezt az ütött-kopott lélekvesztőt, a hat méter hosszú Carinát, amellyel Méder Áron ezt az emberfeletti kihívást teljesítette tizenöt éve. Gondoltam magamban, erre csak egy lelkileg és testileg igazán erős férfi képes, aki egyébként az akkor még kevésbé divatos szemlélet, az ökotudatosság jegyében a szél erejével ment előre. Azaz nulla környezetszennyezéssel. Az utazás célja a vitorlázás volt, és hogy a különböző kultúrákat a maguk természetességében mutassa meg másoknak. Vajon mi történt vele azóta? Ma már a Balaton számára a tenger, és a családja jelenti a legnagyobb kalandot. Az ember könnyen átélheti a végtelen óceánon, hogy nem mindent ő irányít… Ez is egy olyan gondolat az írásban, ami jellemzi a napjainkat, hiszen sokszor próbálunk evickélni a lehetőségek között. Így például számba vesszük, idén hol és hogyan tudnánk kikapcsolódni nyáron, valamint hogy mit gondolnak a karantinik, akik az idei tanévet online zárták, és azok a szinglik, akik bár vágynak párkapcsolatra, mégsem sikerül elköteleződniük.
Ahányan vagyunk, annyiféleképpen képzeljük el az életünket: ezúttal egy kilencven feletti hölgy avat be a gondolataiba, ő például nem mond le a napi mozgás jó érzéséről, a tervekről, és a szerelemről sem.
Ellátogatunk a hortobágyi madárkórházba, ahol a civilizációnak áldozatul esett madarakat gyógyítják, és nem feledkezünk meg a thaiföldi elefántokról sem, amelyek most az elefántparkokban nehezen jutnak élelemhez. Ennek méginkább aktualitást ad a gemenci feketególya-fiókák sorsa, amelyeknek az életét eddig egy videókamera felvételein keresztül követhettük, de a szárazság miatt az anyjuk nem tudta őket etetni, és többen elpusztultak. A követők tiltakozásba kezdtek, sokak számára megterhelő volt élő adásban nézni ezt, azaz a természet törvényeivel szembesülni. Csakhogy attól, ha nem látjuk, néha számunkra nem tetsző módon működik. De a vihar után újra kisüt a nap!

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnél a nyomtatott magazinra, ne habozz, kattints az mc.hu oldalra, vagy fizess elő a nőklapja.hu-ra és olvasd online a Nők Lapja tartalmait. Pontos részletek az mc.hu/noklapjahu oldalon! Kövess minket Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!