Napvédelem ezen a nyáron? Naná! (x)

Csak kiugrok a boltba. Elmegyek a gyerekért. Csak egy órácskára fekszem ki. Tényleg be kell kennünk magunkat ezekben az esetekben is? A Vichy szakértőjét, Dr. Varga Anita bőrgyógyász-klinikai onkológust kérdeztük a napvédelemről.
Dr. Varga Anita bőrgyógyász-onkológus

Dr. Varga Anita bőrgyógyász-onkológus

Sokat hallunk mostanában a „mindennapos fényvédelemről”. Miért fontos ez?

Bőrünk állapotát nagyon sok tényező, ún. expozóm (légszennyezés, étkezési szokások, stb.) befolyásolhatja negatívan. Közülük kiemelten veszélyesek az UV-sugarak, mert észrevétlenül hatolnak be a bőrbe, olyan károkat okozva, mint a ráncok, pigmentfoltok, vagy legrosszabb esetben a bőrrák. Tehát nagyon fontos a mindennapos fényvédelem a megelőzés érdekében.”

Mit gondol a 2020-as nyárról? Idén is szükségünk van a kedvenc naptejünkre?

„Az UV-sugarak tekintetében ez a nyár sem fog különbözni a többitől. Az UV sugárzással felhős időben, és még az autóban is számolni kell, ezért fontos, hogy egész évben kiemelt figyelmet fordítsunk a megfelelő fényvédelemre. Ezzel késleltethetjük az idő előtti bőröregedést, megelőzhetjük a pigmentfoltok kialakulását, és elkerülhetjük a napégést. Az életünk során, különösen a fiatalabb korban elszenvedett hólyagos napégések ugyanis erősen növelhetik a későbbi bőrrák kialakulásának kockázatát. Fontos megemlíteni, hogy a napégés kockázata délelőtt 10 és délután 4 óra között a legmagasabb.

Milyen tanácsokat adna olvasóinknak erre a nyárra?
„Különösen fontos az arc és a dekoltázs területének védelme, mert ezek a testrészeink vannak leginkább kitéve a napsugaraknak, tehát a városban is, nem csak a vízpartokon. Hordjunk lenge, hosszú ruhát, hogy eltakarjuk testrészeinket, valamint napszemüveget és kalapot! A fényvédőnket kenjük újból két óránként! A bőrünk nem felejt! Az évek alatt elszenvedett UV sugárzás okozta károsodások összeadódnak, és ezzel folyamatosan nő a bőrrák kockázata.”


Miért pont a Vichy napvédők mellett tette le voksát?

„Sok jó tapasztalatom van a VICHY CAPITAL SOLEIL napvédőkkel, melyek az UVA- és UVB-sugarak elleni biztonságos védelmet egyesítik a Vichy bőrápolás élményével. A Vichy a bőrgyógyászok által egyik legtöbbször ajánlott öregedésgátló márka. Úgy gondolom, hogy termékeik jó választásnak bizonyulnak fényvédelem céljából és egyben a bőröregedés látható jeleinek megelőzésére is kitűnően alkalmasak.”

Nyisd meg a galériát a Vichy bőrerősítő és a napsugaraktól védelmet nyújtó arcápolási rutinjáért és az ikonikus napozók felfedezéséért!

Galéria | 4 kép

Napvédelem ezen a nyáron? Naná! (x)

Napvédelem ezen a nyáron? Naná! (x)

Fotó megosztása:

Olvass róluk többet itt:
VICHY CAPITAL SOLEIL Öregedésgátló napvédő krém SPF 50
VICHY CAPITAL SOLEIL Színezett napvédő krém barna foltok ellen SPF 50+
VICHY CAPITAL SOLEIL Mattító 3-in-1 napvédő krém SPF 50+
VICHY CAPITAL SOLEIL Ultra-könnyű napvédő spray SPF 50

Fedezd fel a teljes Vichy Capital Soleil napvédő családot és élvezd a nyarat biztonságban!