Még lehet jelentkezni a Brit-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskolába (x)

A szeptemberben induló oktatási intézmény átfogó ismereteket biztosít diákjainak, hozzásegítve őket ahhoz, hogy valódi világpolgárokká válhassanak.

A koronavírus-járvány következtében kialakult helyzetre tekintettel meghosszabbította jelentkezési határidejét a kiemelkedő alapfokú képzést, modern oktatási módszertant és progresszív pedagógiai eszközöket kínáló, Brit-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola

A II. kerület Tárogató utcában található iskola az első tanévben négy évfolyamban indít osztályokat, ahol progresszív pedagógiai elvek mentén, modern oktatási eszközökkel valósul meg a gyerekek oktatása. Az iskola programjának több alappillére van: fő irányvonalát a magyar Nemzeti Alaptanterv határozza meg, amelyet az angol és walesi iskolák számára kidolgozott Cambridge International oktatási program módszereivel ötvöz. Az intézmény a legújabb tanulást támogató eszközökkel felszerelve várja diákjait: minden tanterem interaktív táblával, tanári laptoppal és projektorral van ellátva, hogy ezzel is hozzásegítsék a gyerekeket a széleskörű tudásszerzéshez.

„Küldetésünk, hogy lehetővé tegyük minden diák számára személyiségének kiteljesedését. Igyekszünk olyan bizalmi légkört teremteni iskolánkban, ahol a ránk bízott gyermekeket bevonjuk a tanulmányi teljesítményük javításába, szociális készségeik fejlesztésébe és a társadalmunkban betöltött szerepük és felelősségük megértésébe. 

Gondoskodó környezetet biztosítunk számukra, amelyben biztonságban érezhetik magukat az új kihívások felfedezésében. A gyerekeket olyan felnőttekké szeretnénk formálni, akik hisznek önmagukban és mernek gondolkodni. Olyanokat, akik bátran el merik mondani a véleményüket, még abban az esetben is, ha az nem feltétlenül egyezik a másik oldal álláspontjával”  – foglalta össze Andy Thompson alapító az intézmény vízióját. Június elsejétől a nyílt napok keretében megtartott Tanár-Szülő Találkozókat az iskola Tárogató utcai kertjében rendezik meg, biztosítva a biztonságos távolságtartást és megfelelő körülményeket. A találkozókon megismerhetik az intézményt és feltehetik kérdéseiket. A beszélgetés időpontjairól a Brit-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola honlapján tájékozódhatnak.