Változás, szolidaritás és egy új rovat a Nők Lapja e heti számában

A segítőkészség, a történelem és a változás okainak nyomába eredtünk legújabb lapszámunkban, amiben most is találtok az izgalmas interjúk mellett elgondolkodtató és könnyed olvasmányokat is, valamint egy vadonatúj rovatot.

Galériánkra kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 11 kép

Fogunk-e változni?

A koronavírus-járvány elejétől kezdve nagyon sokszor hallottam, hogy na, most aztán gyökeresen meg fog változni az egész világunk! Érdekes (volt) megfigyelni, mennyire különbözőképpen lehet ugyanazt a dolgot értékelni. Vannak, akik például a globalizáció megtorpanását, sőt visszafordulását jósolják, míg mások éppen ellenkezőleg, úgy látják, hogy csakis globális szinten lehet ezt a problémát megoldani. Úgy tűnik, hogy mindenki ugyanazt a nótát fújja, amit a járvány kirobbanása előtt. Ebben tehát nincs változás. Ahogy abban sem, hogy miként reagálunk a krízisre. Mint mindig, most is vannak, akik hangosan követelik a rászorulók számára a segítséget, és vannak, akik szép csendben segítenek is. A megfigyelésem az, hogy a két halmaznak csak nagyon ritkán van közös metszete. Eddigi újságírói tevékenységem során ha valamit megtanultam, hát az az, hogy a fogadatlan prókátorok általában nem képviselnek semmit és senkit – saját érdekeiken kívül. És persze vannak, akik ebben a járványhelyzetben is a marketinglehetőséget látják meg, amennyiben kis befektetéssel és egy jó ötlettel nagy közönséget tudnak elérni, hogy népszerűsítsék a portékájukat.
De nem a hangoskodókról és érdekemberekről szól az e heti Nők Lapja Téma, hanem azokról, akik azért segítenek, mert egyszerűen jó emberek. Sokat szenvedünk és panaszkodunk az önzés és szeretetlenség miatt, különösen a nagyobb városokban – például a parkolóhelyekért folytatott ádáz küzdelem során. Falun járva érti csak meg az ember igazán, hogy amikor mindenkinek jut ingyenes parkolóhely, miért viselkedünk sokkal együttérzőbben egymással. Éppen ezért igazán lélekmelengető felfedezni, hogy a bajban mennyi segítőkészség mutatkozott meg városi és vidéki emberben egyaránt. Ha valaminek változnia kell a mostani krízis során, hát az lenne jó, ha ez a segítőkészség továbbra is velünk maradhatna.

Krúdy Tamás, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnél a nyomtatott magazinra, ne habozz, kattints az mc.hu oldalra, vagy fizess elő a nőklapja.hu-ra és olvasd online a Nők Lapja tartalmait. Pontos részletek az mc.hu/noklapjahu oldalon! Kövess minket Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!