Készíts házi finomságokat a júniusi Nők Lapja Konyhával!

Készítsd el otthon! Ez is lehetne a jelmondata e havi számunknak melyben a házi kenyerek mellett, könnyen elkészíthető chipsek, szószok, gyorséttermi kedvencek, töltött tészták, cukrászdai sütemények és hűsítő nyalánkságok receptjei is helyet kaptak. Júniusban se hagyjátok ki a Nők Lapja Konyhát!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 10 kép

Főzd magad! Ha tudod…

Mikor vidékre költöztem, és a kislányomat vártam, úgy képzeltem, olyan anyuka leszek (már csak foglalkozási ártalomból is), aki házi felvágottat ad a frissen sült kenyér mellé, kizárólag otthon előállított kekszet kínál nassolnivalónak, és persze sose viszi még egy gyorsétterem közelébe se a gyereket. Na és természetesen a kertben termesztett idényzöldségekből alkot minden nap egészséges finomságokat.
Aztán persze jött a valóság: a zsonglőrködés az idővel, a munkával, az utazással, és bizony megesett, hogy megálltunk a csirkés gyorsétteremnél egy-egy csirkecombra, illetve sült krumplira. Nem meglepő módon a gyerek szereti a bolti kekszet, és remekül elvan a piacon vagy a hiperekben vásárolt zöldségekből főzött ételekkel is. És imádja a halrudacskát. (Én is, mert 20 perc alatt megsül, csak némi zöldköret kell mellé, és garantáltan megeszi.)
Nem azt mondom, hogy semmi nem valósult meg az eredeti terveimből, mert kenyeret általában itthon sütök, és sokszor előfordul, hogy együtt formázzuk a vajas kekszet. Eszünk lecsepegtetett tejfölből készült kencét, és a nagyi konyhakertjéből is rendszeresen kapunk biozöldséget, amiből tényleg főzök. (Mi a zöldfűszer-termesztésben vagyunk egyelőre erősek.) Lekvárt is csak házit fogyasztunk, de a tésztát például mindig készen veszem, mert annak még nem volt lelkierőm (=időm) nekiállni.
Éppen ezért „bolti kontra házi” tematikus lapszámunk szerkesztésekor megfogadtam, hogy valamikor sort kerítek a tésztagyúrásra, és ha már van fagyigépem, többször fogom használni is. Igyekszem kevesebb kész felvágottat venni, és otthon megcsinálni a kenyérre valót, hogy lássam, mi kerül bele. A nyári szabadság alatt csak eljutok oda, hogy hamburgert és hot dogot gyártsak otthon, és egyszer nekiugrom a chipsnek is. (Csak nehogy rászokjunk!)
Bízom benne, hogy ez a valószínűleg kevesebb utazással, jövés-menéssel járó nyár alkalmas lesz arra, hogy mindenki időt szánjon az eddig készen vásárolt élelmiszerek házi elkészítésére, és ehhez remek ötleteket talál júniusi lapszámunkban. Itt van mindjárt ez a remek barackos jeges tea – minek vennénk meg a cukros, drága verziót, ha pillanatok alatt elkészíthetjük házilag is? Jó kísérletezést kívánok, júliusban és augusztusban a hagyományos rovatokkal jövünk!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

A Nők Lapja Konyha továbbra is minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Emellett digitális előfizetésre is van lehetőség a digitalstand.hu/noklapjakonyha oldalon. Sajnos a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt a következő, nyári Desszert különszámunk nem jelenik meg. Aki előfizetett a magazinra, annak természetesen tovább él majd az előfizetése, és megkapja a megrendelt 3 lapszámot. Köszönjük a megértést, addig is jó szívvel ajánljuk az árusoknál még kapható tavaszi Desszertet, ami garantáltan nagy segítséget jelent az otthoni sütésben!

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor pedig kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!