A jövő kezdete, „babavárás” és izgalmas interjúk az új Nők Lapjában

Ezen a héten Zita és Gianni Annoni mellett, Bajor Lilivel, Péterfy-Novák Évával, Mihalik Enikővel és Gryllus Vilmossal beszélgettünk, de utánajártunk többek között annak is, milyen az ételfutár egy napja. Ne feledjétek, a magazin tartalma előfizetés ellenében már itt, a nőklapja.hu Hetilap rovatában is olvasható!

Galériánkra kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 10 kép

Cukkini és home office

Teljesen megváltozott a világ. Vagy csak én érzem úgy? Amikor ezt a beköszöntőt írom, a háttérben digitális képzés zajlik a számítógépen keresztül, és fél füllel ott vagyok. A multitasking képességet egyre inkább maximalizálom, egyszerre tudok főzni, telefonon leveleket, üzeneteket olvasni, akár még válaszolni is rájuk, és közben a jövő heti Nők Lapja-oldalait olvasni, javítani. Gondolom, hogy ezzel semmi újat nem mondok, hiszen sokaknak ugyanúgy zajlik az élete, mint az enyém, csak más feladatok között zsonglőrködik.
Most, hogy a kijárási korlátozásokat feloldották már a fővárosban is, meglepődve tapasztaltam, hogy a többség szívesen maradna otthon, mert így többet lehetett a családjával, közvetlen részese lehetett a természet éledésének. Sokan vidéki házba, nyaralóba tették át a székhelyüket, és olyan családról is tudok, akik maradnak, jövőre már ott járnak a gyerekek iskolába. Egyik kedves kollégám azt nehezményezte, hogy ellopták tőle a tavaszt, mert éppen a legszebb évszakban kényszerült bezártságra a városi lakásukban. Szerencsésnek tartom magam, amiért a mi otthonunk kertkapcsolatos, így vettem észre, hogy a diófa nem hoz leveleket, és mielőbb tenni kell valamit, hogy feléledjen. A szomszédasszonyom is nap mint nap kijött a kertjébe, hogy az elültetett növényeket meglocsolja. A kertészeteket megrohamoztuk, mondják az árudák tulajdonosai, aki tehette, ültetett valamit az erkélyére, balkonjára vagy a kiskertbe, mert most alkalmas az idő arra, hogy az élet növekedését kövessük. Ennyi paradicsom- vagy cukkinipalánta nem fogyott még…
Sokan számoltak be arról, hogy örökbe fogadtak kutyát, mert a gondoskodására végre jut idő. Én például a reggeli séták alkalmával a vadon növő bodza terméséből frissen szedhettem, és az ebből készülő szörpöt iszogatjuk friss citrommal. A fiam szerint selymes az íze, és ez az egyszerű dicséret számomra most még fontosabb. Kell, hogy találkozzunk, lássuk egymás gesztusait, ráálljunk a szörfdeszkára, megkóstoljunk egy új ételt éttermi teraszon, csúszdázzunk egy fürdőben a gyerekekkel. Most vasárnap gyereknap lesz, adjunk nekik az időnkből, a figyelmünkből, a jelenlétünkből! Ezzel adhatjuk a legtöbbet.

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnél a nyomtatott magazinra, ne habozz, kattints az mc.hu oldalra, vagy fizess elő a nőklapja.hu-ra és olvasd online a Nők Lapja tartalmait. Pontos részletek az mc.hu/noklapjahu oldalon! Kövess minket Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!