Jártál már úgy, hogy elmentél a gyógyszertárba, kivártad a sorod, majd amikor végre sorra kerültél, kiderült, hogy vényköteles gyógyszereid nincsenek raktáron?

Ilyenkor meg kell rendelni a készítményeket, és kapunk egy sorszámot, amivel visszamehetünk a beérkezett termékekért. Vagyis újra nekiindulhatunk, újra beállhatunk a sorba, és végül hazavihetjük a szükséges gyógyszereket.

Erre néhányan már nem is vállalkoznak, mondván, nem is olyan szükséges vagy sürgős az a gyógyszer, nem fárasztják magukat egy újabb visszatéréssel, különösen, ha az esetleges krónikus betegségük pillanatnyilag nem is okoz panaszt. Ez sajnos a legrosszabb megoldás. Köztudott, hogy krónikus betegségek esetén az elrendelt gyógyszereket nem csak látványos tünetek megléte esetén szükséges szedni. Hiszen a magas vérnyomás betegségnek, az inzulinrezisztenciának, a csontritkulásnak, és még számos, akár súlyos betegségnek sokszor semmiféle tünete nincs, kezelésük mégis elengedhetetlen, nem utolsósorban azért, hogy elkerülhetők legyenek a szövődmények. Vagyis az orvos által felírt gyógyszereket akkor is szedni kell, ha aktuálisan „egész jól” érezzük magunkat.

Mi tehát a megoldás? Küldjünk vissza mást a gyógyszerekért? Menjünk egy újabb kört a gyógyszertárba? Nyilvánvaló, hogy a plusz körök kényelmetlenek, újabb rákészüléssel, utazással, sorban állással járnak. Erre a helyzetre kínál optimális megoldást a BENU Gyógyszertárak online gyógyszer-foglalási rendszere. Nem kell mást tenni, csupán a www.benuveny.hu oldalon kikeresni a vénynek megfelelő terméket vagy termékeket, megadni az adatokat és kiválasztani azon kiemelt gyógyszertárak egyikét, ahol személyesen szeretnénk átvenni a gyógyszert. Arra természetesen ügyelni kell, hogy a termék akár több kiszerelésben vagy más hatóanyag tartalommal is elérhető lehet, ezért figyeljünk rá, hogy csak a vénynek megfelelő terméket válasszuk. Az online foglalás során további nagy előny, hogy a termékről minden fontos információt megkaphatunk ezen az oldalon. Ha tehát például új gyógyszert írt fel az orvos, akár előzetesen is elolvashatjuk a betegtájékoztatót, hogy tudjuk, hogyan kell szedni, milyen esetleges mellékhatásokkal számolhatunk. Mindezek után egyszerűen csak el kell küldenünk a foglalást. A foglalás elküldésével a gyógyszertár beszerzi és összekészíti a kiválasztott termékeket, majd SMS-t vagy e-mailt küld az átvétel lehetséges időpontjáról.

Ha az online világot nem ismerő időseknek fiatalabb családtagok segítenek a foglalásban, szintén nem mindegy, hányszor kell megjárni a gyógyszertárig vezető utat, ráadásul így az is nyomon követhető, valóban szedik-e a szülők, nagyszülők a szükséges gyógyszereiket.
A www.benuveny.hu oldal, vagyis a gyors, praktikus, biztonságos gyógyszer-foglalási rendszer különösen fontos lehet tehát az időseknek és a krónikus betegséggel élőknek, akiknek nagyobb terhet jelentene egy újabb beszerzési kör és természetesen mindenkinek, aki biztosra szeretne menni a vényköteles gyógyszerei beszerzésével.