Kényeztető fogások és változatos ötletek a májusi Nők Lapja Konyhában

Gyorsan összedobható húsételek, ellenállhatatlan édes és sós nudlik, valamint nokedlik, tarhonyából, rizsből és konzervekből készült finomságok, de epres édességek, sőt gyereknapi ötletek is várnak rátok a legújabb Nők Lapja Konyhában.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 12 kép

Mindenkinek van egy ötletünk! 

Nem hiszem, hogy nagy titkot árulok el azzal, ha azt mondom, ez volt életem egyik legnehezebben megszülető lapszáma. Nem, alapvetően nem azért, mert munka közben egy 2,5 éves bölcsist kellett etetnem-szórakoztatnom-levegőztetnem, bár tény, hogy nem könnyítette meg a telefonálást és a szerkesztést, mikor ő is dolgozni akart. (Az én laptopommal és telefonommal természetesen. A műanyag változatot „viccesnek” titulálta.) A problémát az okozta, hogy életemben először teljesen bizonytalan voltam abban, mi kerüljön a lapba. Hiszen rendben van, hogy jön a spárga, az újkrumpli és az eper szezonja, de vajon eljutnak-e ezek a hozzávalók a boltba, piacokra? Sőt, elmehetünk-e mi ezekre a helyekre, hogy beszerezzük őket? Mennyi pénzünk marad „extrább” alapanyagokat venni a rengeteg bércsökkentés, illetve sok-sok munkahely megszűnése után? Lesz-e időnk főzni, vagy továbbra is két részre szakad az ország? A gyermektelenekre, akik ráérnek egyetlen fogással foglalkozni egy fél napot is, illetve azokra, akik gyerekkel maradtak otthon a munka mellett, és már az is komoly kihívás nekik, hogy a reggelijüket elfogyasszák 11 óra előtt. Ezeken töprengtem napokon át, meg persze azon is, hogy ha már annyi konzervet vásároltunk, akkor fel is kéne használni őket, és nem ártana csökkenteni a felhalmozott liszt- és krumplimennyiséget sem.
A májusi magazin ezért meglehetősen színes lett, és kicsit eltér az eddig megszokott tavaszvégi lapszámoktól. Felbukkannak benne ugyan a szezonális hozzávalók (szerencsére tapasztalatom szerint be is lehet szerezni őket), de rengeteg olyan ételt is mutatunk, amelyeket úgy is össze lehet dobni, ha két hétig ki se tesszük a lábunkat otthonról. (Természetesen azért feltételeztünk fagyasztott zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat a mélyhűtőben, valamint befőtteket a kamrában.) Ajánlunk benne pikkpakk elkészíthető fogásokat, de több olyan is van, aminek akkor érdemes nekiállni, ha szeretnénk a ránk szakadt szabadidőt a konyhában eltölteni. Beletörődve, hogy idén valószínűleg nem olyan fontos a bikiniszezonra készülni, isteni nudlis, galuskás ételeket főztünk, és húsz ellenállhatatlan édességet is sütöttünk, amelyek hangulatjavítóként is remekül működnek. Bízom benne, hogy sikerül jó ötleteket adnunk az otthoni sütés-főzéshez, és vidáman, teli hassal jutunk túl ezen a nehéz időszakon!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

A Nők Lapja Konyha továbbra is minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Emellett digitális előfizetésre is van lehetőség a digitalstand.hu/noklapjakonyha oldalon. Sajnos a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt a következő, nyári Desszert különszámunk nem jelenik meg. Aki előfizetett a magazinra, annak természetesen tovább él majd az előfizetése, és megkapja a megrendelt 3 lapszámot. Köszönjük a megértést, addig is jó szívvel ajánljuk az árusoknál még kapható tavaszi Desszertet, ami garantáltan nagy segítséget jelent az otthoni sütésben!

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor pedig kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!