Érettségiző őstermelő, változó olvasási szokások és „maszkos kérdések” az új Nők Lapjában

„…a világon valójában mindent a szeretet mozgat. A maszk pedig egyszer úgyis lekerül.” Addig pedig örüljünk annak, amink van, és legyünk minden nap hálásak egy-egy apróságért.

A képre kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 10 kép

Maszkban

A faluban, ahol élünk, húsvéthétfőn kimentem az utcánkra, hogy a szomszédságban meglocsoljam virtuálisan a lányokat, és teljesen valóságosan a virágokat. Már régóta gyűjtöm a bátorságot, hogy felelevenítve a népszokásokat, a szomszédokat leöntsem vízzel, de a járvány miatt most mégsem tettem, és csak a virágok kaptak a frissítő, hideg folyadékból. (Majd jövőre!)

Miközben az utcán álltam a hátam mögé rejtett slaggal, a sarkon befordult egy gépjármű. Első pillantásra ufóknak vagy űrhajósoknak néztem a dobozos kisteherautó utasait, csak szép lassan esett le, hogy biológiai védőöltözetben és gázálarcban vannak. Utóbb azt is észrevettem, hogy ez egy rendőrautó. Átvillant az agyamon, hogy miként fogunk beszélgetni, amikor megkérdezik tőlem, mit keresek a szomszéd háza előtt egy locsolótömlővel a hátam mögött. De nem álltak meg, hanem lassan elhaladtak mellettem. Az egyik bent ülővel még össze is akadt a tekintetünk. Hátborzongató volt. Elmentek, és én úgy maradtam ott az útszélén, mint aki hideg vizet kapott a nyakába.

Egy maszkos alakban van valami fenyegető. Az ember nemcsak a szavakból ért, hanem a szavakhoz tartozó gesztusokból is. Ezért sokkal értékesebb a személyes találkozó bármilyen videókonferenciánál vagy telefonhívásnál, hogy a rövid szöveges üzenetekről ne is beszéljünk. A maszk akadály két ember között, megnehezíti például a felismerést és a kommunikációt. De akadályt jelent a vírusok számára is, és jelen helyzetben ez a lényeg. Szekeres Nóra arcát a címlapon egy maszkkal letakarni elsőre szentségtörésnek tűnt számomra. Aztán megbarátkoztam vele, sőt rájöttem, hogy így lesz a legjobb. Különleges időket élünk, és ez különleges megoldásokat igényel. Valami változásnak indult, de nem kell megijedni, mert ez a minden mélyén ott lapuló lényeget nem érinti. Mélyen egyetértek címlapsztárunknak azzal a gondolatával, hogy a világon valójában mindent a szeretet mozgat. A maszk pedig egyszer úgyis lekerül.

Krúdy Tamás, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket FacebookonInstagramon, valamint YouTube-on is! A Nők Lapját digitális formában is megvásárolhatjátok a Digitalstand oldalán.

Képek: Archív, Getty Images