Ízelítő a Nők Lapja Ezotéria legújabb kiadványából, a Családi csillagkalauzból

Ízelítő Izing Klára Családi csillagkalauz című könyvéből.

Izing Klára frissen megjelent Családi csillagkalauz című könyvéből megtudhatjátok, hogyan működnek a családban az egyes tagok. Milyen egy Vízöntő nagypapa? És egy Halak szülő? Mi jellemzi a Mérleg gyermeket? Na és a Skorpió testvért? Hogyan viselkednek a különböző jegyekben született családtagok egy adott élethelyzetben? Kalauzunkban minden kérdésre választ kaptok.

A Kos család

A Kos jegyűek életkoruktól függetlenül készséges családtagok, még akkor is, ha gyakran nehézséget okoz nekik túllépni a saját vágyaikon. Énközpontú világban élnek, és rengeteget nyerhetnek, illetve tanulhatnak a családi életre jellemző adok-kapok típusú kapcsolatokból. Lassan, de biztosan megtanulják tiszteletben tartani a többiek igényeit.

A Bika család

A Bikának rendkívüli biztonságérzetet nyújt a családjával való együttlét, és általában jobban kedveli a hagyományosnak nevezhető légkört. Csökönyössége révén az apróbb félreértések is könnyen komoly összetűzésbe csaphatnak át, kiváltképp, ha nem tanul meg kompromisszumokat kötni. Nagy örömmel kapcsolódik ki, de tökéletesen kipihentnek a szerettei körében érezheti magát.

Az Ikrek család

Az Ikrek jegyében születettek családja boldog, életteli, és a családtagok sokat érintkeznek egymással. A csendes és érzékeny emberekkel nehezen találják meg a közös hangot, de mert érdeklődők, és bárkivel könnyen szót értenek, sokra viszik az életben. Ha egyszer megértik, hogy mindenki más autonóm személyiség, jó együtt lenni velük.

A Rák család

Aki a Rák jegyében született, az vágyik a családi fészek nyújtotta biztonságra, és szereti érezni, hogy ő is tartozik valahova. Rokonait örömmel veszi a védőszárnyai alá, és a legjobb tehetsége szerint óvja őket. Rendkívül szoros családi kapcsolatokat ápol, ami a legtöbbször egész életén végigkíséri őt. Családtagjait bizalmas barátként kezeli, és nagyobb kényelemben érzi magát a rokonai körében, mint bármilyen más környezetben.

Az Oroszlán család

Az Oroszlán családja lelkes és vasakaratú tagja. Játékos és vidám természetű, a melegséget, biztonságot árasztó környezetet kedveli, ahol a körülötte lévők a figyelmességükkel veszik le őt a lábáról. Határozott kiállású és szívesen vitázik, de szenvedélye, életereje megakadályozza, hogy a családi élet unalmassá szürküljön.

A Szűz család

A Szűz jegyében született személynél az otthoni életben is megfigyelhető a gyakorlatias hozzáállás és szemléletmód. Kényelmetlenül érzi magát például egy rossz anyagi háttérrel rendelkező családban. Találékony, sokoldalú, lelkes és kompromisszumképes családtag, aki képes túllépni a személyes ellentéteken, és energiája nagy részét a családra fordítja. Ha famíliája nehéz anyagi körülmények között él, akkor felnőve mindent megtesz azért, hogy ezen javítson.

A Mérleg család

A könnyedségéről híres Mérleg szereti, ha harmónia honol a családjában. Szívesen gondoskodik szeretteiről, és a családi béke érdekében menekül minden konfliktus elől. Ha döntésre kerül a sor, nem érdemes számítani rá, de odaadó és gyengéd természete mindig meleg szívre utal. Olykor tartózkodik a konkrét állásfoglalástól, hogy ne kelljen magát egy ügy mellett elkötelezni.

A Skorpió család

A Skorpió szeret mély és hosszan tartó családi kapcsolatokat kialakítani. Heves vérmérséklete magas hőfokon tartja a családi légkört, de sokat nyújthat rendíthetetlen hűsége és védelmező természete. Fontos elsajátítania, hogyan kell másokkal osztozni dolgokon, és sokat nyerhet abból, ha együttműködésre és bizalomra ösztönzik őt.

A Nyilas család

A Nyilas erős szabadságvágyától vezérelve túl nagy kötöttségnek érzi a hagyományos családi életet. Rengeteg térre van szüksége egyénisége kibontakoztatásához. Hajlamos fellázadni, ha megfosztják ettől a lehetőségtől. Nyitott és barátságos, megbocsátó természetű. Szeretteit melegszívűségével és jó humorérzékével ajándékozza meg.

A Bak család

A Bak a stabil, nyugodt, hagyományos értékeket hordozó családi környezetet igényli. Nagyon fontos a számára, hogy érezze, tartozik valahova, és különös tiszteletet tanúsít szülei iránt. Elégedettséggel tölti el, ha több generációt átölelő, szerteágazó családfa tagja. Alapvető értékek hordozójaként még több értelmet nyer így az élete.

A Vízöntő család

Rendkívül fontos számára a család, de él-hal a függetlenségért, és kerüli az érzelmileg megterhelő családi jeleneteket. Rokonaira barátként tekint, és előfordulhat, hogy a tekintély és a fegyelem hosszú múltra visszatekintő szokását fenntartásokkal kezeli. A lázadás és az alkalmazkodás között vívódik, ami gyakran tükröződik az életében is.

A Halak család

A Halak jegyében születettek családtagjainak hangulatára mélyen rányomja bélyegét az otthonukban uralkodó légkör. Az érzelmek egész kavalkádját felvonultatja, a borongós hangulattól kezdve a megállíthatatlan könnyáradaton át a felhőtlen örömig. Nyugodt környezetben a Halak megnyugszik, és rendkívül gyengéd, adakozó lesz.

 

A kiadvány április 8-tól kapható az újságosoknál.

(Kiemelt kép: Getty Images)