Húsvéti készülődés + 24 oldal extra tartalom az áprilisi Nők Lapja Konyhában

Ízelítő a Nők Lapja Konyha 2020/4. lapszámából.

Rendhagyó húsvét előtt állunk, de mi ebben a helyzetben is szeretnénk a segítségetekre lenni. Áprilisi lapszámunkban az ünnepre hangolódunk, emellett olyan recepteket is ajánlunk, melyek jól jönnek az otthonmaradós hétköznapokon. Merüljetek el a sütésben és a főzésben, vonjátok be a gyerekeket is egy-egy édesség elkészítésének folyamatába, és használjátok fel kreatívan a kamrában található alapanyagokat! Tartsatok velünk ebben a hónapban is!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 14 kép

Terv kontra valóság

Amikor elkezdtük készíteni a húsvéti lapszámot, a koronavírus járvány még csak egy messzi országot érintő hír volt. Néhány hét múlva, mikor március 19-én ezeket a sorokat írom, már teljesen a feje tetejére állt a mi világunk is, az életünk fenekestül felfordult. Nem tudjuk, mit hoz a holnap, meddig nem tudunk munkába menni, hány héten, hónapon keresztül kell megoldanunk az életünket úgy, hogy a (gyerekekkel) a négy fal közé vagyunk zárva. A boltokban (éppen) hús- és élesztőhiány van, én pedig azt ellenőrzöm, hogy rendben van-e az ünnepi húsételeket kínáló rovatunk, illetve megfelelő sütési idő van-e odaírva a nyuszikalácshoz… Ha azt mondom, bizarr érzés, az még enyhe kifejezés – közben pedig reménykedem benne, hogy igaz lesz a sokat hangoztatott mondat, és tényleg nem kell élelmiszerhiányra számítanunk, fel tudják tölteni az üresen tátongó polcokat.

Akkor ugyanis tényleg nagy segítség lesz legújabb lapszámunk is, mert legalább ötleteket ad arra, mivel kényeztessük a családot ezen a rendhagyó húsvéti ünnepen, illetve a dolgos hétköznapokon.

Nem mondom, hogy egy (eredetileg locsolóváró finomságnak szánt) zserbó- vagy doboskeksz bárkit megvigasztal karantén idején, de biztosan lop egy kis örömet az életünkbe. Ha már úgyis otthon vannak, bevonhatjuk a csemetéket is a sütés-főzésbe, egyrészt lefoglaljuk őket, másrészt legalább lesz egy kis sikerélményük is, amikor „összedobnak” egy nyuszipalacsintát. Bár az ételek összeállításakor eszünkbe se jutott, hogy nem lehet majd piacra menni, vagy éppen nehéz szezonális termékekhez jutni, a fogásokat végignézve azért úgy gondolom, a mélyhűtőben, kamrában fellelhető alapanyagokból a többségük elkészíthető.

Mutatunk ugyanis tojásos, spenótos, kolbászos fogásokat, ajánlunk húsmentes, böjtre is ideális ételeket, és persze nem maradnak ki a húsvéti reggelihez gyűjtött ínyencségek sem. Az olaszok „mindent bele” levese, a minestrone akár főételként is megállja a helyét, utána pedig jól jöhet egy finom pogácsa vagy sörkifli. (Szintén vendégvárásra szántuk, de a családtagok se fognak ellenkezni, ha elkészítjük.) Az 5 összetevős tészták most minden bizonnyal jó szolgálatot tesznek, és aki tudott zöldfűszereket ültetni, az örülni fog az őket felhasználó recepteknek is.

Nagyon bízom benne, hogy hamar túljutunk ezen a nehéz időszakon, és remélem, tudunk egy kicsit segíteni a hétköznapi menük, illetve a húsvéti reggeli, ebéd tervezésében. Akinek most több ideje van sütni, annak melegen ajánlom a legújabb Desszert különszámunkat, amiben rengeteg jó tanácsot (és persze receptet) adunk a különböző tésztafajták elkészítéséhez, és azt is eláruljuk, miként érdemes bánni a zselatinnal, a karamellel, a tojáshabbal vagy éppen a csokoládéval. Minél több vidám családi pillanatot, jó hangulatú „együttfőzést” és persze boldog húsvéti ünnepeket kívánok!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Következő lapszámunk május 5-én jelenik meg, mert a járvány idején is dolgozunk azon, hogy hónapról hónapra
elkészüljön a magazin. Szeretnénk támogatni mi is, hogy minél többen otthon maradjanak, ezért kedvezményes előfizetői akciókkal várunk  titeket az mc.hu oldalon. Ha április 22-ig előfizettek a Nők Lapja Konyhára,
3 hónapra 33%-os kedvezménnyel kapjátok meg a magazint, vagyis minden harmadik lapszámunkat ajándékba adjuk! A nyomtatott verziók mellett digitális formátumban is megvásárolhatjátok kiadványainkat a digitalstand.hu oldalon.

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!