Vigyázz, kész, tavasz! Megjelent a Nők Lapja Évszakok új száma!

Izgalmas és sokoldalú. Így jellemeznénk a tavaszi Évszakokat, amiben sok-sok érdekes téma mellett a férfiak szorongásai is nagyító alá kerülnek. Március 11-től keressétek a lapot az újságosoknál!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 13 kép

A férfia, ha tetszik

Sok nő fejében él egy kép az ideális férfi ról, ez nem is egy fotó, hanem inkább egy lista. Hogyan viselkedjen, milyen szavakkal közeledjen, hány gyereket akarjon, hogyan szeressen. Van, akinek hosszú a listája, és akad, akinél csak annyi van rajta, hogy „szeressen”. Ám azt, hogy hogy nézzen ki, kevesen határozzák meg tűpontosan. Kamaszkorban még fontos lehet az, hogy „legyen magasabb nálam tizenöt centivel, fekete hullámos haja legyen, és kék inget viseljen”, de felnőttként nincsenek kőbe vésett elvárások. Akkor már tudja az ember, hogy a magas, hullámos hajú férfi húsz év múlva kopaszon nyomkodja a távkapcsolót a kanapén (de hajkorona nélkül is azonnal segít, ha látja, hogy úszik a háztartás).
Néhány társkereső készít felméréseket, az egyik legfrissebb eredménye például az, hogy a barna hajú, barna szemű, simára borotvált férfiakat szeretik a magyar nők. Ennek azonnal ellentmondok, mert az őszülő, kék szemű borostásokért is nagyon oda lehet lenni.
Míg korábban csak a nőkre volt jellemző a testképzavar, a kóros bizonytalanság érzése a saját külsejükkel kapcsolatban, mára a férfiak között is egyre több az anorexiás és a fordítottja, az izomdiszmorfiás.
A nők önállóbbak, gazdaságilag erősödtek, nagyobb az elvárásuk, a verseny ezért kiélezettebb lett a férfiak között, a médiából, a reklámokból pedig azt látjuk, hogy az izmos elnyeri az állást, a nőt és a jó kocsit – nem csoda, ha sokan túlzásba viszik a súlyzózást.
Ebben a számunkban így nemcsak a nőkről, egyenjogúsági törekvéseikről, a szuperhősökről írunk, hanem a másik oldalról is, a szorongó férfiakról.
Nekik viszont van egy jó hírünk. Ha nem egy kérdőívet töltetnének ki velünk, hanem csak leíratnák az érzéseinket, nagyjából ez lenne az eredmény: „Nem számít a pocak, nem számít a borosta, kicsit sem érdekel, ha őszül a hajad, drágám. Értékelem, hogy mellettem vagy, és segítesz, amikor nem birkózom meg a világgal, felkelsz a gyerekhez, mert látod, hogy én fáradt vagyok. Örülök, hogy igyekszel jól kinézni, amikor hősként jössz haza a futásból, edzőteremből. De hidd el, úgy vagy a szívemben, ahogy megismertelek, a szemedbe nézve pont azt a fi út látom, akibe beleszerettem.” Szóval nem kell aggódni.

Akovács Éva, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra!

Kövessetek minket a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!

Fotó, illusztráció: Archív, Getty Images