Csiliszüret, biogazdaság és ültetési kisokos a Nők Lapja Kert és Virág 2020-as számában

Újra itt a március és vele együtt az idei Nők Lapja Kert és Virág magazin is, melyben nemcsak ültetünk, de egzotikus tájakra és vegyszermentes biogazdaságba kalauzolunk, sőt, azt is eláruljuk, hogyan tehetjük sünbaráttá a kertünket. Tartsatok velünk a természetbe!

Kattintsatok a képre, és „lapozzatok” bele a magazinba!

Galéria | 13 kép

Kerti örömök

Ha már kimehetek a kertbe, számomra azt jelenti, hogy kezdődik a tavasz. Nálunk például már kibújtak a krókuszok, igaz, a hóvirág még tartja magát. Talán idén nem is nyílik ki? Tavaly például nem termett otthon dió a fán, mert a fákat megtámadta egy betegség. A szakemberek legalábbis ezt állítják. Vajon idén sem lesz? A természet megtréfál bennünket, az egyik évben például rengeteg ibolya lepte el a kert domboldalát. Árgus szemekkel figyelem, hátha idén is megjelennek. A madarakat sikerült egészen közel csalogatni télen, az ablakpárkányra tettem a szárított napraforgómagot, és így reggelente egészen közelről nézhettem, ahogy csipegetik az eleséget. A barátnőmnél a mókus is odamerészkedett, és hagyta magát lefotózni.

A természetben nagyon sok örömünk van, és ha magunk ültetünk virágmagot vagy paradicsompalántát, biztos, hogy élmény lesz látni, ahogy fejlődik a növény, és az is, hogy később magunk szüretelhetjük. Lapszámunkban bemutatunk egy tanárnőt, aki csilit kezdett termeszteni a kertjében, és ma már a család asztalára szószok, salsák kerülnek a saját termésből. Ellátogatunk egy vidéki biogazdaságba, ahol egy városból elszármazott házaspár gazdálkodik, állattartással és növénytermesztéssel foglalkoznak. Számukra örömforrás a kert, a vidéki élet, éppen úgy élnek, ahogy valaha szerettek volna. Aki még nem érett meg a kertészkedésre, az élvezze a terasz adta lehetőségeket: ilyenkor a szabad levegőn lehet sütni- főzni, falatozni, kikapcsolódni. Egzotikus tájakat és növényeket is megmutatunk: rododendrontól burjánzó kerteket Német országból, óriás kaktuszokat Marrákesből, datolyapálmákat Gran Canariáról. Riportot készítettünk a legelső magyarországi japánkertben, és megörökítettük a Tündérkert gyümölcsfáit. Egy igazán gazdag világ tárul elénk, tájakkal, ízekkel, illatokkal és olyan emberekkel, akiknek szívügye a kert, a természet szeretete. Jó olvasást kívánok!

Eszes Andrea, felelős szerkesztő