64 ínycsiklandó csirkés recept a Nők Lapja Konyha márciusi számában

Ízelítő a Nők Lapja Konyha márciusi számából.

Ismét tematikus lapszámmal jelentkezünk: a tészta és a burgonya után márciusban a csirke kerül terítékre. Megmutatjuk, hogyan érdemes megsütni a combját és a szárnyát, sőt egészben, de főzelékek feltétjeként, tésztával és levesek kiegészítőjeként is ajánlunk néhány receptet. Ha ez még nem lenne elég, a legkisebbekre is gondoltunk, nekik hat különleges fogással kedveskedünk. Süssetek, főzzetek velünk ebben a hónapban is!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 12 kép

Szárnyát vagy combját?

Amikor azon töprengtünk, idén milyen tematikus magazinokat készítsünk, az egyik befutó mindenkinél a csirkehúsra alapozott lapszám volt. Ez a szárnyas ugyanis a legtöbb családban az egyik jolly joker alapanyag: szeretik kicsik és nagyok, mindenhol hozzáférhető, és ezerféleképpen variálható. Nem mellékesen olyan hús, ami talán a leggyorsabban elkészül, így még a rohangálós hétköznapokon is remek megoldás lehet. Arra gondoltunk, ha mi így vagyunk vele, a kedves olvasók is örülni fognak egy olyan magazinnak, ami tele van jobbnál jobb csirkés receptekkel, és bármikor elővehető, nem kell végiglapozni tucatnyi lapszámot, ha éppen azt az isteni, egészben sült madarat keressük, aminek a mellére bacont kellett fonni…

Nem mondom, hogy a fotózások végén nem vágytunk mindannyian néhány húsmentes napra, de szerintem megérte, több tucat olyan ételt gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek a „Mit főzzek ma, amit mindenki megeszik?” dilemmában, ráadásul túl sok macera sincs velük. Igyekeztünk figyelembe venni a márciusi piac kínálatát, ezért főzelékeket, salátákat is csempésztünk a fogások közé. Mutatunk ötleteket csirkemellre és -combra egyaránt, utóbbiaknál ajánlom mindenki figyelmébe a pácokat, amiket akár a nyári grillezés idején is be lehet majd vetni! Kiváló vasárnapi ebéd lehet az egészben sült csirke, amiből négyet is készítettünk, hétköznapokon pedig kipróbálhatjuk a gyors tésztákat, illetve a spórolós csirkeszárnyakat is. A gyerekeknek olyan csirkés finomságokat kreáltunk, amelyeket garantáltan szeretni fognak, míg a külföldi konyhák kedvelői a nemzetek kedvenc csirkeételei anyagunkból tudnak válogatni.

Aki ennyi hús után némi édességre vágyik, keresse március 17-től legújabb Desszert különszámunkat, amiben rengeteg jó tanácsot (és persze receptet) adunk a különböző tésztafajták, krémek, torták elkészítéséhez, hogy ezentúl minden sütemény úgy sikerüljön, ahogy a képen látható!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő 

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!