A legkedvesebb gyermekkori emlékéről és a tökéletes napjáról is mesélt nekünk az ultramaratonista.

1. Mi a legkedvesebb gyerekkori emléke?

Nyaranta sokat voltam a nagymamámnál, és előttem van, amikor a dunna alatt fekszünk összebújva, és addig mesél nekem, amíg el nem alszom. Persze mindig azon igyekeztem, hogy minél később hunyjam le a szemem.

2. Mi az, amit sosem kérdezett meg a szüleitől, pedig meg kellene/kellett volna?

Édesanyám húszéves volt, amikor születtem, apukám pedig huszonhárom, így nem volt köztünk nagy szakadék. Mindent meg tudtunk beszélni, nem volt olyasmi, amit ne mertem volna megkérdezni.

3. Mi az, amit az életben a saját kárán tanult meg?

A legtöbb dolgot, mert elég önfejű vagyok. Nem hallgattam senkire, a szüleimre sem, mindig a saját fejem után mentem, de egyáltalán nem bántam meg. Kellettek akkor azok a pofonok. Mondanom sem kell, hogy sokszor voltam naiv vagy túlzottan nyitott, és csalódtam, de ez így volt jó.

4. Mit bánt meg utoljára?

Nagy dolgokat nem bántam meg, de talán azt igen, hogy túl sok energiát, figyelmet és szeretetet fordítottam olyan emberekre, akikről később kiderült, hogy nem érdemelték volna meg.

5. Kinek kellene öntől bocsánatot kérnie, és miért?

Elfogadom a megbántásokat, a velem kapcsolatos negatív véleményeket, hiszen nem vagyunk egyformák. Egyáltalán nem vagyok haragtartó, inkább átlépek rajta, és onnantól nem foglalkozom vele.

6. Hogy nézne ki egy tökéletes napja?

Szerencsés vagyok, mert többször éltem már meg tökéletes napot. Az biztos, hogy nyáron lenne, mert imádom a meleget. Korán kelnék, és elmennék futni a három kutyámmal. Amikor hazaérek, még alszanak a gyerekek, így el tudom készíteni a reggelit, és van időnk nyugodtan leülni enni. Megnéznénk egy jó filmet moziban vagy otthon, majd társasoznánk, azt nagyon szeretem. Este pedig hozzábújnék a páromhoz. Szóval, az egész lényege, hogy együtt legyen a család.

7. Hol ette életében a legjobbat?

Otthon, Jászapátiban. A nagymamám iszonyú jó kalácsot tudott sütni, és a szilvás buktája felülmúlhatatlan.

8. Kinek, minek a hangját szereti legjobban?

George Michael hangja abszolút megnyugtató számomra, ki tud kapcsolni. A középső fiam pedig zenél, gitározik és dobol is, így őt hallgatni a legjobb.

9. Van olyan álma, ami még nem valósult meg?

Ami gyerekkori álmom volt, az bőven megvalósult: a nagycsalád és a fogorvosi hivatás. Ezek mellé bónuszként jött a futás, évente mindig kitűzök valamilyen célt magam elé, ez idén néhány, számomra különleges verseny. Illetve öregkoromra el tudnék képzelni magunknak egy kis hegyi házikót, ahová vissza tudunk vonulni.

10. Mire sajnálja legjobban az időt?

A főzésre. Nem vagyok az a típus, akit kikapcsol, és kreativitásként éli meg. Mindig az jár a fejemben, hogy mennyit futhattam volna, vagy inkább játszanék a fiúkkal. Az mondjuk nagy öröm, amikor látom, hogy ízlett nekik az étel.

+1. Ha van mennyország, hogyan fogja köszönteni az Úristen a túloldalon?

„Na, te aztán jól kimaxoltad odalent!” Ez abszolút igaz rám, imádok pörögni és megélni minden pillanatot.

Az interjú eredetileg a Nők Lapja 2018/20. lapszámában jelent meg.

Szöveg: Varbai-B. Csák Amarilla

Fotó: Nagy Attila