Heti csillagenergiák (2023. 10. 16. – 2023. 10. 22.)

Mit üzennek a csillagok erre a hétre?

A hétvégi Mérleg újhold és napfogyatkozás után egy viszonylag csendesebb, nagyobb bolygóhatásoktól mentes Térben indíthatjuk az Eklipsz időszak első hetét. Ez a néhány napnyi kiegyenlítettebb energia jó lehetőséget biztosíthat ahhoz, hogy figyelmünket befelé fókuszálva kiegyensúlyozzuk az újhold által felkavart érzéseinket, vagy pillanatnyi nyugvó pontot találjunk az elindult folyamatainkban.

A hét második felében már a Nap és a Merkúr találkozójáé lesz a főszerep: a két égitest a Mérleg végén kapcsolódik egymással, így nyomatékosítva, tudatosabb szintre emelve az újhold üzeneteit. A Nap-Merkúr páros együtt kerül feszült kapcsolatba a Neptunusszal, majd a Plútóval:

a két nagybolygó ismét hangsúlyossá teheti az Eklipsz- időszak váratlanabb eseményeket hozó, elképzeléseinket felül író minőségeit.

Ezt követően a Merkúr belép a Skorpió jegyébe: figyelmünket a lélek mélyebb rétegeire irányíta, így előkészítve a terepet a közelgő Skorpió időszak és témái előtt.

Jógázó nő sziluettje

Fotó: Getty Images

Hétfőn a Skorpió Hold erőteljes energiái viszik tovább a napfogyatkozás által megmozgatott témáinkat, kérdéseinket. A Holddal szemben álló Jupiter a Bika jegyéből egy nagyítóként hatva, a fókuszunkat nyomatékosan belső lelki tartalmainkra irányíthatja. Érzésvilágunkat szélsőségesebb fentek és lentek jellemezhetik ezen a napon: hangulati állapotunk erősen eltérhet a minket körülvevőkétől, vagy akár a nap folyamán mi magunk élhetünk meg nagyobb változásokat lelkünkben. Ha tehetjük forduljunk ezen a napon nagyobb megértéssel és türelemmel önmagunk és mások felé egyaránt.

Kedden a Skorpió végén haladó Hold egy támogató égi háromszöget alkot a Bika Uránusszal és a Halak Neptunusszal. Ez a hatás fontos információkat hozhat fel a lelkünk mélyéről a megértés szintjére. Az Eklipsz energiák mellé társulva ennek a hármas kapcsolódásnak a hatásai erőteljesen hozzá adhatnak gyógyulási folyamatainkhoz jelentős felismerések megszületésén keresztül. A Skorpió Hold időszakai támogatják, hogy a dolgok mélyére ássunk, így az élet hétköznapi területein a lényeglátásunk felerősödésén és fókuszunk könnyebb megtartásán keresztül érezhetjük ennek a napnak a támogató hatásait.

Szerdán a Nyilasba lépő Holddal elkezdhetjük érezni, hogy Belső Tüzünk és lelkesedésünk egyre nő. A Szűz Vénusszal alkotott feszült kapcsolata felerősítheti belső konfliktusunkat a kockázatvállaló és az óvatosabb részünk között, azonban jól használva ez a hatás nagy segítségünkre is lehet. A Nyilas Hold kihíváskereső minőségével hamar túlvállalhatnánk magunkat az Eklipsz-időszak intenzitásához mérten, de a Szűz Vénusz megfontolt, kockázatelemző energiáit megmozgatva

könnyedén felmérhetjük a dolgok valódi súlyát, így elkerülve, hogy túlnőjenek rajtunk egyes helyzetek, kérdések.

Csütörtökön az együttálláshoz közeledő Mérleg Nap és Merkúr egy feszült-kibillentő energiákkal rendelkező, de rejtett lehetőségeket is magában hordozó háromszöget alkot a Halak Neptunusszal és a Nyilas Holddal. A Neptunusz álmaink és vágyaink témáit emelheti a fókuszba, miközben a Nyilas Hold tüzes energiái és a Mérleg jegy kardinális minősége a befektetett cselekvő erő kérdéseit feszegeti. Ez a hatás a csalódottsággal átszőtt érzelmi helyzetek felerősítésével kibillenthet minket, ám jól használva egy rövidke számadásra invitálhat, ami által feltárulhatnak rejtett lehetőségei. Most vágyaink realitástartalmát felülvizsgálva ráláthatunk a velük kapcsolatos illúzióinkra, így

átértékelhetjük, hogy valójában milyen irányba érdemes cselekvő energiánkat fordítani.

Pénteken pontosodik be a Nap és a Merkúr együttállás a Mérleg jegy végén. A Bakba lépő Holddal együtt ez a hatás erőteljes visszatekintő minőségeket mozgathat meg a Merkúr előre haladó mozgása ellenére. Ezen a napon intenzíven felidéződhetnek emlékeink és segítségükkel akár fontos felismerésekre is szert tehetünk kapcsolódási dinamikáinkat érintően. A hétköznapok síkján az életünket meghatározó rendszereink, fontosabb hivatalos kapcsolódásaink, együttműködéseink is fókuszba kerülhetnek és átértékelődhetnek.

Szombaton a Mérleg legvégéről kerül kapcsolatba a Merkúr, majd a Nap is a Bakban haladó Plútóval. Ez a hatás felerősítheti az Eklipsz időszak mélyen ható, átalakító minőségeit. Később a nap folyamán a Bak Hold eléri a Plútó erőterét, így kibővítve a Nappal és a Merkúrral alkotott kapcsolatát. Négyes hatásuk az érzelmi, lelki és mentális megújulás témáit hozhatja be a térbe, rámutatva azokra a pontokra, ahol az elmúlt időszakban sérültünk vagy kibillentünk egyensúlyunkból.

Vasárnap a Merkúr a Skorpió jegyébe lép egy feszült kapcsolatot alkotva a Vízöntőbe érkező Holddal és támogató energiákat kapva a Halak Szaturnusztól. Ez a hatás az önmagunkban való alaposabb elmélyedésre, belső utakra invitálhat minket. Az Eklipszek közötti térben mozogva, a Vízöntő Hold által szert tehetünk fontos felismerésekre és meghatározó aha-élményekre. A Merkúr-Szaturnusz kapcsolódás fókuszba emelheti felelősségvállalásunk kérdéseit, főként érzelmi-mentális jóllétünk témáihoz kapcsolódva.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images