Ennek a szerepnek köszönhetően lett a férfiak bálványa 60 éves színésznő

Általa ismerte meg a világ a MILF szót, és legyünk őszinték: rá is szolgált.

Jennifer Coolidge tipikusan az a színésznő, akit szinte mindenki ismer, de a nevét nem biztos, hogy fel tudnánk idézni. Legendás(an) vicces szerepeit viszont annál inkább! A nem éppen vékony testalkatú szőkeség olyan filmekben  játszott, mint az Amerikai pite és a Doktor szöszi, és bár a karakterei mindig hasonlóak voltak, azokat túlzás nélkül tökéletesen hozta. Most, 60 évesen Coolidge már közel áll ahhoz, hogy végre főszereplővé váljon: a Fehér Lótusz című sorozat második évadában, amely Hawaii után már Olaszországban játszódik, ő az egyetlen fontos szereplő, aki a korábbi stábból visszatér.

Sikerfilmjeinek java 1999 és 2001 között jelent meg, onnantól kezdve viszont mintha átok ült volna rajta, ez pedig meghatározta a Hollywoodról alkotott képét is. „Tíz éven át csak meghallgatásokra jártam – mondja a Variety legfrissebb, vele készült interjújában, amikor arról kérdezték, hogy mennyire érzi szabadnak magát, – de egyik sem vezetett munkához. A félelem eltűnik, amikor hozzászoksz a folytonos vesztéshez. És ebben van valami felszabadító.”

Stifler mamájaként ismerte meg a világ 1999-ben. (Fotó: Getty Images)

A színésznő elmondta az interjúban, hogy nagyon sokat köszönhet az eredeti Amerikai pite filmnek, amelyben Stifler mamáját alakította – és nem csak a karrierje tekintetében. „Tudjátok, sokszor játszottam MILF-eket (azaz olyan anyukák vagy érettebb nőket, akik nagyon vonzóak, szó szerinti fordítását inkább nem írnánk le – a szerk.), az Amerikai pitének pedig nagyon sok szexet köszönhetek. Rengeteg előnye volt annak a filmnek… vagy 200 olyan ember, akivel máskülönben soha nem feküdtem volna le.” 

De a viccet félretéve tudja, hogy ez a szerep hozta meg számára az ismertséget, ami most, hogy a Fehér lótusz miatt Emmy-díjra jelölték, is jól jön. A szakértők őt tartják az esélyes befutónak, ami szerinte annak köszönhető, hogy Tanya bőrébe bújva csomó tehertől szabadult meg. „Talán azért kaptam ezt a különleges figyelmet, mert az emberek Stifler anyukájaként vagy a Doktor Szöszi nőjeként láttak, most valami mást látnak…” A szerepet egyébként, annak ellenére, hogy direkt neki írták, majdnem nem fogadta el, mert a járványhelyzet miatt depressziós volt, úgy érezte, nem áll készen a munkára, ráadásul azzal sem volt elégedett, ahogy kinézett. Végül szerencsére sikerült meggyőzni arról, hogy ő játssza el Tanyát – a második rész kedvéért pedig egyáltalán nem kezdett fogyókúrázni sem. A fehér lótusz második évada a Variety információi szerint október elején debütál majd az HBO Maxon.

Kiemelt kép: Getty Images