A szerelem határai és kialvatlanság a Nők Lapja Psziché új számában

Hol vannak a szerelem határai? Hogyan kell a párkapcsolatban az anyagiakról beszélni? Mindig el kell fogadnunk önmagunkat? Miért nem alszunk eleget? Mi az a sleep shaming? Hogyan törhetünk ki traumáink fogságából? A legújabb, dupla címlapos Pszichében megtalálhatjátok a választ a kérdésekre, és sok további érdekességről is olvashattok.

„Lapozzatok bele” a magazinba, kattintsatok a képre!

Galéria | 14 kép

A szerelem határai és kialvatlanság a Nők Lapja Psziché új számában

A szerelem határai és kialvatlanság a Nők Lapja Psziché új számában

Fotó megosztása:

Mennyit bír el a szerelem?

Te miért szakítottál utoljára? Emlékszel, melyik volt az a pillanat, amikor azt mondtad, hogy innen nincs tovább, és már csak az alkalmat kerested, hogy elmondd neki? Persze ez egy folyamat, idővel egyre több olyan dolgot veszel észre a másikban, amit csak önmagad rábeszélésével tudsz tolerálni, aztán egyszer csak már nem akarod magad győzködni, hogy ez miért jó neked.

Tisztán emlékszem, egy iskoláskori szerelemnek abban a pillanatban lett vége, amikor álmaim tárgya, akit addigra képzeletben mindenféle szupererővel láttam el, egy balatoni túrán annyira félt a vízisiklótól, hogy minden bokrot háromszor ellenőrzött. Estére mintha valaki leverte volna rólam a rózsaszín szemüveget, és jól meg is taposta volna. Ma már tudom, nem fért bele „a férfi rettenthetetlen, pont, mint apám” képbe.

És hogy miért szakít egy nő? A privát közvélemény-kutatásunk szerint: „Hazudós volt. Egy darabig mentegettem magamban, de minden kiderült hazugság után gyengült a vonzódásom, aztán már nem akartam megpróbálni újra hinni neki.” „Mindig csak én adtam. Enni, vigaszt, szállást, pénzt, odafigyelést. Nem kaptam érte még egy köszönömöt sem.”

„Egyszer azt mondták róla, rossz a híre a munkahelyén, nem tiszteli a kollégákat, és lehúzós. Soha többet nem tudtam bizalommal nézni rá.”

Számtalan formája van ennek az utolsó pillanatnak, sokféle alakot ölthet a kiábrándulás, mielőtt mindent lerombol. Jó hír, hogy minél hosszabban élünk valaki mellett, annál több felemelő pillanatot is megélünk vele, látjuk, hogy kedves a családtagjainkhoz, megtapasztaljuk, milyen szuper apuka, hogy simán kicserél egy villanykörtét, hogy megbocsátó és nagyvonalú – ezek pedig még a nehezebb napokat is könnyebbé teszik.

Ebben a számunkban a szerelem határait vizsgáljuk, írunk az önelfogadásról, és ha megfordítod a lapot, a kialvatlan generációkról olvashatsz. Szívből ajánlom a Vekerdy Tamás fiával, Dániellel készült interjút. Természetesen foglalkozunk a téli programokkal is: havas úti célokat, ünnepi recepteket, családi programokat mutatunk – mindenfélét, ami jól jön a szünet előtt.

Békés ünnepeket, sok tartalmas olvasnivalót!

Akovács Éva, főszerkesztő 

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, amelyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek. A Psziché magazin 2019/6. számát december 12-től keressétek az újságosoknál!