Adni jó! Jótékony sztárok és ünnepi hangulat az új Nők Lapja Évszakokban

Az önzetlen tettek, legyenek akármilyen aprók is, elengedhetetlenek ahhoz, hogy boldogok legyünk az életben. Erre szeretnénk felhívni a figyelmeteket a téli Évszakokkal, amelyben az interjúk mellett romantikus írónőkről vagy éppen különleges úti élményekről is olvashattok cikkeket, sőt, a karácsonyra is elkezdünk ráhangolódni.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 14 kép

Boldogságot adni

Péntekenként a lányom iskolájában kitesznek egy nagy dobozt, ami délelőtt megtelik finomságokkal. Mindenki hoz bele valamit, egy szelet sütit, szendvicset, péksütit. Aztán a dobozt átviszik egy másik suliba, ahol nem annyira szerencsések a gyerekek, hogy magától értetődő, van mit enniük tízóraira, vagy akár suli után is. Akik már kiskorukban megtanulják, hogy adni jó – hiszem, hogy kötelességünk is –, azoknál később berögzül, hogy segíteni kell az éppen rászorulóknak. Azért „éppen”, mert nincs rá biztosíték, hogy a jelenlegi helyzetünk sosem változik. Örök, kitörölhetetlen paránk az egzisztenciális félelem, hogy mi lesz holnap, mi lesz a gyerekeinkkel. Erre erőteljesen rásegítenek a gazdasági változások, a kiszámíthatatlan jövő, a világból mindenhonnan villámgyorsan érkező hírek. Az viszont, hogy vadidegenek fognak össze gyerekek, családok érdekében, felemelő, megnyugtató. Az elmúlt hónapokban több olyan megmozdulás is volt az országban, amikor egy-egy reménytelennek tűnő gyűjtés hetek alatt elérte a célját, láttuk a kisfiút, hogy megkapta az életmentő kezelést, vagy a családot, melynek leégett az otthona, ám újra van hol laknia.

Villámgyorsan terjednek az együtt érző posztok a neten – van, aki lájkot nyom, van, aki adakozik. Akad, aki megosztja, hogy utalt, más csöndben jótékonykodik. Most megkértünk néhány közszereplőt, meséljék el nekünk, miért állnak egy ügy mellé, hogyan lehet motiválni az embereket a jóra, az adakozásra.

Ünnepek között több az időnk az olvasásra, nem is tudok szebb téli estét elképzelni, mint egy kényelmes fotelban valami igazán jó olvasmányt böngészni. Így beszámolunk néhány érdekes úti célról, és persze interjúkat is készítettünk, izgalmas a beszélgetés a címlapsztorink két szereplőjével, Eszterrel és Andrással, akik most már a kisfiukkal utaznak a világban. Mi is tanultunk a romantikus könyveket író nőkről szóló cikkünkből, sokuk életéről keveset tudunk, bár több kötetet is olvastunk már tőlük – és elárulom, nem mindegyikük életében sikerült a happy end. És persze írunk a legújabb szépségápolási kezelésekről, lakberendezési trendekről és csodásan gazdag téli programokról is.

Békés, boldog ünnepet kívánunk!

Akovács Éva, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett a Nők Lapja Évszakok digitális változatára is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!

Fotó, illusztráció: Archív, Getty Images