Ajánló! A tehetség titkai és MALÉV-nosztalgia az új Nők Lapjában

Néha kell egy kis nosztalgia! Ezen a héten nemcsak a múltba kalauzolunk, hanem aktuális témákat is kínálunk nektek a lap hasábjain. Ha nem hiszitek, nézzétek meg képes ajánlónkat!

A képre kattintva egy kis ízelítőt kaphattok a magazin tartalmából:

Galéria | 10 kép

Ajánló! A tehetség titkai és MALÉV-nosztalgia az új Nők Lapjában

Ajánló! A tehetség titkai és MALÉV-nosztalgia az új Nők Lapjában

Fotó megosztása:

Tehetség

Kényes szó, hajlamosak vagyunk rá, hogy elhamarkodottan használjuk, pedig óvatosan kellene bánnunk vele, pró és kontra egyaránt. Főleg gyerekek esetében. Ügyesen rajzol a kicsike, így hát mi lesz belőle, ha felnő…? És már fel is sejlik lelki szemünk előtt minimum egy Raffaello. Aztán, ha mégsem úgy alakulnak a dolgok, akkor jön a csalódottság, marad a keserű vádaskodás. Vagy ugyanez a másik oldalról, amikor túl korán mondunk ítéletet egy-egy ügyetlen szárnypróbálgatás vagy pillanatnyi elkedvetlenedés láttán, pedig csak némi türelem kellene, bizalom és bátorítás ahhoz, hogy a zsenge kis hajtás szárba szökkenjen.

Mi hát a tehetség? Millió bölcs idézetet lehetne idecitálni, de lássuk be, a csalhatatlan recepttel akkor is adósak maradnánk. Mi azért a magunk módján most kísérletet teszünk arra, hogy körbejárjuk a témát (Nők Lapja Téma), kiegészítve olyan életutakkal, amelyek kapcsán maga a tehetség nem kérdés, hanem sokszorosan bizonyított tény. Itt van mindjárt címlapszereplőnk, Rost Andrea, akinek istenadta tehetségéhez valószínűleg soha nem fért kétség. Tanulságos azonban mindenki számára, mennyi munka, tanulás, gyakorlás, micsoda szorgalom és elszántság kellett ahhoz, hogy ez a csodálatos művészpálya ilyen magasságokba ívelhessen.

Vagy nézzük a tehetség másfajta aspektusát egy kiváló fotóművész, Hajdú D. András pályáját követve! A fények kiváló mesterét soha nem a díjak és elismerések begyűjtése érdekelte, hanem az, hogy a művészetével tegyen is valamit mások javára. S ez sikerült is neki, amikor néhány évvel ezelőtt egy afrikai missziót mutatott be sorozatával, melynek hatására rengeteg adomány érkezett Kongóba, s ennek köszönhetően emberek százainak szeme világát mentik meg mindmáig.

Tehetség kell ahhoz is, amit további interjúalanyunk pályája példáz: Dr. Bittner Nóráé, aki kamaszkorában operaénekesi karrierről és világhírnévről álmodott, hogy aztán ráébredjen, sokoldalú érdeklődését legjobban az orvosi hivatásban bontakoztathatja ki. Ma ő a Debreceni Egyetem Tüdőklinikájának igazgatója. Az ilyen és ehhez hasonló történetek támasztják alá, mennyire igazak Márai Sándor hajdani szavai: „Minden műfajban sok a tehetséges ember, akik szerencsés pillanatokban, tehetségük, elmélyülésük, komolyságuk erőfeszítésével végül is hasznosat, néha ritkát és gyönyörűt alkotnak.”

Mert bizony ezek a fogalmak szorosan kötődnek egymáshoz, s csak így együtt hoznak létre kerek egészet.

Lazarovits Szilvia, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a FacebookonInstagramon, valamint YouTube-on is!

Képek: Archív, Getty Images