Demóna, Drakulics elvtárs, Joker… Októberi filmpremierek, amiket vétek lenne kihagyni

Változatos mozikínálattal kecsegtet az októberi hónap. A hazai alkotások mellett, művészfilmek, animációk, akciók, de egy érdekes dokumentum-, valamint zenei koncertfilm, sőt egy igaz történeten alapuló mozi is helyet kapott. Íme, a választék!

Drakulics elvtárs

Bár csak a hónap végén mutatják be, mégis ezzel a magyar filmmel indítjuk a sort, nemcsak azért mert nagyon jó vígjátéknak ígérkezik, hanem a szereplőgárda, illetve a látványvilág miatt is.  A helyszín a ’70-es évek Magyarországa, ahol a kémelhárítás tagjai egy különös szerzemény nyomába erednek. Véradó mozgalomra, álrandevúkra, lehallgatásra és féltékenységre is számíthattok az Isteni műszak író-rendezőjének új filmjében, amit a fekete humor kedvelői szerintünk egyenesen imádni fognak.

Szereplők: Walters Lili, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Balsai Móni, Thuróczy Szabolcs

Bemutató: október 31. (Forgalmazó: InterCom)

A fénykép

Egy kedves romantikus drámát nézhettek végig, ha A fénykép című mozira vásároltok jegyet. A nagy sikerű Ezerízű szerelem rendezőjének új filmje az egyszerű életet élő, ám derűs és jó kedélyű fényképész, Rafi és a gyönyörű, érzékeny, de tehetős családból származó Miloni megismerkedéséről, valamint különleges kapcsolatáról szól. Egy fotóval kezdődik, de vajon hogyan végződik? A filmből kiderül.

Szereplők: Nawazuddin Siddiqui, Sanya Malhotra, Akash Sinha

Bemutató: október 3. (Forgalmazó: Cirko Film)

Joker

Nem volt a képregények világában nála őrültebb, veszélyesebb, problémásabb, ugyanakkor humorosabb antihős. De hogyan született Joker, a bohócarcot viselő figura, aki Batman örök ellensége és ellentéte lett? A filmben megtaláljátok a választ, de azt is, miképp válhat egy szerencsétlen és ártatlan férfiból világok felforgatója, a szuperhősök igazi ellenfele. Ha gyilkos humorra vágytok, ne hagyjátok ki a legújabb Joker-feldolgozást!

Szereplők: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro

Bemutató: október 3. (Forgalmazó: InterCom)

Mű szerző nélkül

A német-olasz dráma fontos történelmi időkön ível át. Főhősünk, Kurt Barnert művész a fasiszta Németországba születik, majd az NDK-ban válik fiatal felnőtté, miközben az alkotói pályáján képzeli el a jövőjét. A nehéz évtizedek után az ország nyugati részébe szökik, sötét múltját azonban nem képes maga mögött hagyni. Művészi útkeresés, meghasonlás és a siker is része a filmnek, ami a 20. század egyik legnevesebb kortárs festőjének, Gerhard Richternek az életén alapul.

Szereplők: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer

Bemutató: október 10. (Forgalmazó: Cirko Film)

Demóna: A sötétség úrnője

Angelina Jolie, Michelle Pfeiffer és Elle Fanning a 2014-es fantasy várva várt folytatásában tér vissza. Ismét sötét erők munkálkodnak, ezúttal Demóna és keresztlánya, Auróra között jön létre feszültség. Egy közelgő esküvő kérdése, váratlan szövetségesek felbukkanása, az emberek és tündérek közötti gyűlölködés, de a családi összetartozás is hangsúlyos szerepet kap a Demóna második részében.

Szereplők: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Harris Dickinson

Bemutató: október 17. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Az angyal

Az argentin krimi és életrajzi dráma megdöbbentő, stílusos, olykor pedig sokkolóan humoros perceket ígér. A 17 éves Carlos egy angyali arcú fiatal, göndör fürtjei és bájossága mögött azonban egy gátlások nélküli szörnyeteg rejtőzik. Kétfős bandájával sorra követi el a bűncselekményeket, és a gyilkosságoktól sem riad vissza. A Pedro Almodóvar közreműködésével készült alkotás igaz történetet dolgoz fel. A ’70-es években a halál angyalaként emlegetett férfi jelenleg is életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Szereplők: Lorenzo Ferro, Cecilia Roth, Luis Gnecco, Mercedes Morán

Bemutató: október 24. (Forgalmazó: Mozinet)

Amit még érdemes megnézni:

A thrillerek és sci-fik szerelmesei a Gemini Manen kapcsolódhatnak ki, ami több szempontból is érdekes látványvilágot ígér.

Kedves és mulatságos családi mozi a Mi újság, kuflik?, ami újra az Elhagyatott Rétre röpít. A magyar animációs film a legkisebbek, a kicsit nagyobbak, de a legnagyobbak számára is tartogat meglepetéseket.

Szintén gyerekekkel érdemes beülni a Jetikölyök című animációra. A fiatal jeti találkozik egy csintalan baráti társasággal, majd kalandos felfedezőútra indulnak, hogy közösen megtalálják a kis teremtmény családját.

Az Addams Family – A galád család visszatér a mozikba, ezúttal azonban animációs vígjáték formájában. Halloween első számú famíliája ezúttal is kellőképpen szokatlanul viselkedik, ebből pedig szomszédaik is kapnak egy nagy adag ízelítőt.

A zenerajongókra ebben a hónapban két különleges alkotás is vár: a Roger Waters US + THEM című koncertfilm a 2017/2018-as világturné amszterdami állomásán készült, és nagyon különleges 135 percet sejtet. A komolyzene iránt érdeklődőknek pedig itt van egy őszinte életrajzi dokumentumfilm, amely a zenei ikon, Pavarotti életét és karrierjét mutatja be.

E havi ajánlónkból nem maradhat ki egy kis művészi élmény sem! Ha kíváncsiak vagytok a világ egyik legjelentősebb múzeumára, és részt vennétek egy nem mindennapi tárlatvezetésen, akkor semmiképpen ne hagyjátok ki A művészet templomai: A Prado Múzeum – Csodák gyűjteménye című ismeretterjesztő filmet.

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: IMDb