Lapozz bele! A munka ezer arca és lehetőségek az e heti Nők Lapjában

Szervusz, szeptember! Az új hónap, új évszak kapcsán ezen a héten a munka világába kalauzolunk, és körbenézünk, milyen módokon dolgozhatunk manapság, de emellett most is izgalmas interjúk várnak titeket a lap hasábjain. Tartsatok velünk!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 8 kép

Lehetőségeink

Amikor ez a lapszám megjelenik, már elindult az iskolaszezon, szerencsére sok helyen segítenek a zebrán való átkelésben a kicsiknek, hogy az évek alatt megtanulják a közlekedés szabályait. A nagyvárosokban szinte biztos, hogy plusz utazási idővel kell számolni mindenkinek, aki ilyenkor útra kel. Sajnos, sok gyerek számára szinte ismeretlen az útvonal az iskola és a lakhelye között, mert autóval viszik a szülei, részben a távolság és a biztonság miatt. Számomra felejthetetlenek azok a közös suliba járások vagy inkább futások az iskolatáskával a hátamon, amikor a barátnőmmel, majd később a gimnáziumban a kollégiumi szobatársakkal mentünk az órákra. Megesett, hogy egy ugató kutya elől az árokba bújtunk félelmünkben… Miután a fiamat éveken át vittem a város távoli pontján lévő óvodába autóval – gyakran a legnagyobb dugóban –, az általános iskola kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy közel legyen, és egyedül is tudjon majd menni a társaival. Ahogy egykor én. Ma már teljesen más szempontok kerülnek előtérbe a döntésnél, többek között az iskola felszereltsége, a sportolási lehetőségek, a szakkörök, és nem utolsósorban a tanítás színvonala, a továbbtanulás esélye. Mintha ez csak a tanáron múlna… A legkisebb faluból is el lehet jutni a legjobb egyetemre, ha valaki számára a tanulás fontos, illetve hogy egy olyan hivatása legyen, amelyben kiteljesedhet. Lapszámunkban foglalkozunk a teljesítménykényszerrel, ami sok családban már alapvető elvárás a gyerekek irányába, pedig ennél nagyobb terhet nem is tehetnénk a vállukra. Másik témánk a munka megújult világa, ami sokaknak nagyobb szabadságot ad, hiszen kötetlenül dolgozhatnak, alkothatnak, anélkül, hogy egy irodában töltenék az idejüket. Megnézzük, hogyan élnek Indiában azok a szemétszedő asszonyok és gyerekek, akiknek ez az egyetlen kiút a szegénységből. Vajon mi hogyan gazdálkodunk a lehetőségeinkkel?

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!

Fotó: Archív, Getty Images