74 pazar recept az ősz első napjaira a Nők Lapja Konyha szeptemberi számában

Házi péksütemények reggelire és tízóraira, gyors és tápláló vacsorák a nap végére, izgalmas fogások szezonális alapanyagokból, sütemények az ősz gyümölcseiből, karamelles édességek, szőlős és boros egytálételek, de a spanyol konyha utánozhatatlan ízei is helyet kaptak szeptemberi számunkban. Főzésre, sütésre felkészülni!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 12 kép

Mit csomagoljunk tízóraira?

Ha az ember megkérdez néhány anyukát, melyik a napjuk legstresszesebb része, nagy valószínűséggel a reggelt fogják mondani, mikor az iskolás gyerek(ek)et az időjárásnak megfelelően felöltöztetve, az összes szükséges holmival és neki(k) tetsző tízóraival kell időre célba juttatni, aztán még a munkába is odaérni. Ebben a nagy kapkodásban abszolút érthető, ha valaki az egyszerűbb megoldást választja, és a boltban vásárol be az uzsonnához, de azért néha érdemes úgy szervezni a dolgokat, hogy házi májkrémmel kenjük meg az akár előző este kisütött zsemlét, vagy otthon készült kekszet, péksüteményt csomagoljunk nassolnivalónak. Nem csak a gyerek lesz hálás érte (hanem az osztálytársai is), de magunkra is büszkék leszünk, hogy lám, milyen egészséges és finom falatokat ehet a csemeténk nagyszünetben. Aki bevállalja ezt a kis plusz munkát, annak remek recepteket mutatunk a 20–24. oldalon, de persze arra is van ötletünk, mi legyen a gyors és tápláló vacsora, mikor hazaesik a család. Készítettünk ugyanis zöldségekkel teli egytálételeket, darált húsos fogásokat, gazdag gyümölcs- és zöldségkrémleveseket is, mindet szezonális alapanyagokból. A süteményeket is őszi gyümölcsökkel kombinálva találtuk ki, bár persze a karamelles édességek bármilyen évszak bármelyik napját feldobják. A szüreti időszakban kihagyhatatlanok a szőlős és boros fogások, ezért ilyeneket is főztünk, sőt ajánlunk spanyol ihletésű tapasokat is a baráti összejövetelekre. Remélem, mindenki talál olyan ételeket a következő oldalakon, melyeket elkészítve vidáman tölti az indián nyár feladatokkal teli napjait!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő 

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!