Lapozz bele! Hollywood anno és társkeresők 40 felett az új Nők Lapjában

Mit tehetünk a boldogságunkért? Milyen volt Hollywood anno? Miért ne tanuljon nyáron a gyerek? Hogyan kereshetünk társat negyven felett? Ismét sok-sok kérdésre keressük a választ az e heti Nők Lapjában - tartsatok velünk!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 10 kép

A Nap szerettei

Ez a cím sokaknak jelent élményt, összetartozást, zenét, táncot, közösséget, sikert, hogy magasztosabbnál magasztosabb kifejezéseket használjak… Ma már történelem, hogy a Győri Balett 40 évvel ezelőtt alakult meg, hogy aztán hosszan tündököljön és elkápráztassa a világot. Volt egy balettosztály, akinek a tagjai úgy döntöttek, szeretnének együtt maradni, táncolni és megmutatni mindenkinek, hogy ők valami mást tudnak, mint az elődök. Újat, modernet, előremutatót. Markó Iván balettművészt kérték fel a vezetésükre, aki a párizsi Béjart táncszínházából tért haza, miután elvállalta a társulat összefogását. Ott és akkor mindenki tudta, hogy nagyot kockáztat: a színház, aki befogadott egy együttest, a táncosok és vezetőjük is, aki egy világhírű csapatot hagyott ott a közös jövőért. És ne felejtsük el, hogy mindez 1979-ben történt, a rendszerváltozás előtt. A munka elkezdődött, dinamizmussal, végtelen alázattal és maximalizmussal. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy magam is láttam az egyik előadást Budapesten, és talán életemben először voltam tanúja „standing ovation”-nek a sportcsarnokban. A balett, ami egyébként az operák színpadának volt privilégiuma, egy szélesebb közönséghez jutott el. És mindenkit magával sodort. A Carl Orff Carmina Burana című zenéjére készült Markó-koreográfia olyannyira átélhetővé tette a tánc által az élet szépségét, küzdelmeit, hogy a siker a világhírnévig repítette őket. A társulat megújulva ma is működik, és ünnepi előadással emlékezik meg az alakulásról. Egy másik izgalmas kezdetnek is utánajártunk, Hollywood fénykorát elevenítjük fel, amikor az első nagy filmstúdiók megalakultak az 1900-as évek elejétől. A magyarok tehetsége már ott is megmutatkozott, ahogy legutóbb az úszómedencében a magyar bajnokoké a világbajnokságon. Minden egyéni siker mögött egy csapat munkája áll, amihez gratulálunk!

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!

Fotó: Archív, Getty Images