Lapozz bele! Terítéken a gasztronómia az e heti Nők Lapjában

Felkészültetek a finomságokra? Kulturális csemegék és falnivaló cikkek hada vár rátok legújabb lapszámunkban, miközben szó szerint vett ínyencségekkel is találkozhattok a magazin oldalain.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 8 kép

Akit a konyha gőze megcsapott

Virágkorát éli a gasztronómia, se szeri, se száma a főzőműsoroknak, a közösségi hálón megjelenő amatőr ételkreációknak; úgy fest, mintha mostanság mindenki a főzésben élné ki kreativitását. Voltaképpen nem rossz divat ez, saját tapasztalatból mondhatom, hiszen az idő múltával szép fokozatosan engem is rabul ejtett a konyhaművészetben rejlő megannyi gyönyörűség. Bár az is igaz, nem voltam mindig ilyen lelkes konyhatündér. Ifjú házas korunkban jó, ha néhány kósza mirelit bélszínroló vagy szilvás gombóc, netán halrudacska árválkodott a hűtőben, a hétvégéket pedig többnyire megoldottuk családlátogatással (magyarul az anyuka, anyós vasárnapi menüjét ettük), vagy a környék éttermeit látogattuk sorra. Aztán egyszer csak belevágtam, hiszen az mégsem járja, hogy az ember lánya örökké mások kosztján éljen, és soha ne rukkoljon elő a maga főzéstudományával. Persze a jó sorsomtól is kaptam ehhez egy szép nagy lökést, amikor tizenöt évvel ezelőtt a kiadóban úgy döntöttek, hogy a Nők Lapjának legyen egy gasztromagazinja, s a szerkesztés megtisztelő feladatát – nagy merészen – rám bízták. Először negyedévenként jelent meg a kiadvány, de a növekvő népszerűségének köszönhetően öt év múltán havi magazin lett belőle, ami már túl sok elfoglaltságot jelentett volna a hetilapos teendők mellett, így meg kellett válnom ettől a szép munkától. De akit egyszer a konyha gőze megcsapott… Szóval, azóta is lelkesen bűvészkedem otthon a konyhában, főként ünnepek idején, amikor időm is engedi, és büszkén mondhatom, hogy a tesztalanyok – értsd: a család – meglehetősen elégedettek ebbéli tevékenységemmel. Férjem tömören úgy szokta összegezni a konyha körül megváltozott helyzetet, hogy a maga részéről sokat köszönhet a Nők Lapja Konyhának. Ennél nagyobb dicsőségben csak akkor van részem, amikor az ünnepi asztalnál tizennégyen kapkodják egymás kezéből a tálakat, óvodástól a szépkorú családtagokig. Higgyék el, egészen felemelő érzés. Úgyhogy soha rosszabb divatot: friss, egészséges finomságokkal ellátni szeretteinket. Ebből mindenki csak jól jöhet ki. Az is, aki készíti, és az is, aki jóízűen elfogyasztja. Ezért is foglalkozunk e heti lapszámunkban behatóbban a gasztronómia rejtelmeivel. Élvezzék írásainkat, de főleg az ötleteink nyomán remélhetően asztalra kerülő finomságok ízeit. Jó étvágyat!

Lazarovits Szilvia, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!

Fotó: Archív, Getty Images