Lapozz bele! Nyaralásra hangolódunk a Nők Lapja e heti számával

Nyár, nyár, nyár, nosztalgia, Marilyn Monroe, utazás és sok minden más vár rátok a Nők Lapja e heti számában.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 10 kép

Lapozz bele! Nyaralásra hangolódunk a Nők Lapja e heti számával

Lapozz bele! Nyaralásra hangolódunk a Nők Lapja e heti számával

Fotó megosztása:

Nyaralunk!

Amíg kisiskolás volt a fiam, a nyár közeledtével elővettük a naptárt, és kitaláltam, hogyan tudná önfeledten, biztonságban, lehetőleg a természethez közel eltölteni a szünidőt. Táborok, nagyszülők, találkozás a barátokkal és nem utolsósorban az én szabadságom – ezek voltak a sarokpontok, amik között sakkoztam, és amint hallom, a kisgyerekeseknek ma is ez okozza a legnagyobb fejtörést. Végre nyár! Pihenünk, nyaralunk, de hol, mikor, mennyiért? Megszervezni felér egy logisztikai központ teljesítményével… Nekünk eleinte az úszó- és állatkerti tábor tűnt a legjobb megoldásnak, hiszen úszni úgyis meg kell tanulni, az állatokat pedig tudtam, hogy szereti. Néhány éve, kamaszként számolt be arról, hogy inkább nem menne állatkertbe többet, mert annyiszor láthatta közelről a madarakat, a fókákat, hogy ez az élmény egy életre elég volt. És valahogy így van az úszással is, legfeljebb mártózni szeret a vízben, az uszodában eltöltött hetek telítették egy évtizedre. Kisgyerekes anyukaként eszembe sem jutott, hogy a kevesebb több… A nyaralásban szerintem legjobb a semmittevés és a spontaneitás, ma biztosan csak ezt venném figyelembe a szünidő megtervezésekor. Lehetőleg senki ne ossza be az idejét óráról órára, hanem szabadon ugráljon, játsszon, fürödjön, dobálja a labdát a vízben… Természetesen egy teljes nyárra nehéz ezt megoldani, talán a barátnőkkel, nagymamával, pótnagyival érdemes „szövetkezni”.

A nyaralási szokások megváltoztak, egyre több nő utazik barátnővel vagy egyedül, akár a családi nyaralás mellett, hogy egy kicsit magában lehessen, vagy valamilyen hobbinak hódoljon. Ha nyár, akkor szabadság, ami nemcsak a kivett napok számát, de a tartalmát is jelenti…

Jó pihenést a forró napokra!

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

 

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!

Fotó: Archív, Getty Images