Zene, dráma, romantika. Lebilincselő filmek, amiket látni kell júniusban

Ha kíváncsiak vagytok Elton John karrierjének kibontakozására, ha kedvelitek a kedves kutyabarát történeteket, ha nevetnétek egy igazán jót, ha akcióra vagy éppen fikcióra vágytok, de akkor is, ha a gyerekeket lepnétek meg egy aranyos animációval: júniusban is irány a mozi!

Rocketman

Az angol életrajzi dráma egy fantasztikus átalakulást követ nyomon, történetesen azt az utat, amelynek során a félénk és visszahúzódó zongoristából, Reginald Dwightból világszerte ismert sztár, sőt a popkultúra egyik legikonikusabb alakja lesz. A sztori Elton John legkedveltebb dalaira van felfűzve, de nem csak az örök érvényű dallamokért lesz érdemes jegyet váltani a mozira…

Szereplők: Taron Egerton, Richard Madden, Bryce Dallas Howard

Bemutató: június 6. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Egy kutya négy útja

A szívet melengető családi alkotás W. Bruce Cameron nagy sikerű bestsellere alapján készült, és az Egy kutya négy életének filmes folytatása. Főhősünk Bailey kutya, a sok életet megélt házi kedvenc, akit gazdája ezúttal arra kér, hogy unokája életébe térjen vissza és vigyázzon rá amennyire csak lehet. Szerethető, megható és kedves történet, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk.

Szereplők: Dennis Quaid, Betty Gilpin, Marg Helgenberger, Kathryn Prescott

Bemutató: június 6. (Forgalmazó: Freeman Film)

Csekély esély

A Csekély esélyben Charlize Theront láthatjátok az Amerikai Egyesült Államok külügyminiszterének szerepében. Charlotte egy napon találkozik régi ismerősével, az újságíró Freddel, aki humorának és tehetségének köszönhetően szövegíróként bekerül a miniszternő stábjába. Két teljesen különböző ember, két teljesen különböző élet, a levegő azonban mégis hamar felizzik közöttük. Vicces és szórakoztató filmes alkotás, ami megmutatja, hogy olykor a lehetetlennek tűnő dolgok is valóra válhatnak.

Szereplők: Charlize Theron, Seth Rogen

Bemutató: június 20. (Forgalmazó: Freeman Film)

Csillagok határán

Különleges 110 perc vár rátok, ha a Csillagok határán című filmre ültök be a moziba. A halálra ítélt Montét kivégzés helyett egy űrhajóra küldik más elítéltekkel együtt, hogy kísérletezzenek rajtuk. Az út során születik meg a lánya, aki idő közben kamasszá érik, és mivel a hosszú évek során a személyzet tagjai mind eltűntek vagy meghaltak, már csak ők ketten maradtak, hogy kiderítsék a hajó sötét titkait. Fordulatokban gazdag kalandfilm.

Szereplők: Juliette Binoche, Robert Pattinson, Mia Goth, André Benjamin

Bemutató: június 13. (Forgalmazó: ADS Service Kft.)

Yesterday

Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené a valaha volt legzseniálisabb bandát, a Beatlest? És mi történne, ha csak egyetlen ember emlékezne a slágerekre és azok eljátszásával pillanatok alatt világsztár lenne belőle? Vajon mi történne egy hétköznapi férfival, és ami a legfontosabb, a magánéletével egy ilyen elképzelhetetlen helyzetben? Az Igazából szerelem és a Gettómilliomos rendezőjének új filmjéből megtudhatjátok. :)

Szereplők: Lily James, Himesh Patel, Ana de Armas, Ed Sheeran

Bemutató: június 17. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Amit még érdemes megnézni:

Igazi romantikus dráma a Casanova – Az utolsó szerelem, melyet június 20-tól láthattok a mozikban. Amellett, hogy bevezet a 18. századi életbe, megmutatja a világ legnagyobb csábítójának, a fiatal Marianne de Charpillonnal való különleges és kíméletlen szerelmét.

A június 13-án debütáló Három egyforma idegen egy nagyon különleges dokumentumfilm: olyan hármasikrekről szól, akiket csecsemőkorukban elválasztottak egymástól. Döbbenetes feldolgozás.

Szintén június 13-án térnek vissza a sötét zsaruk, a Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül címet viselő moziban, amiben H és M akcióval tarkított kalandjait követhetitek nyomon.

Ha szeretitek a francia filmeket, akkor ne hagyjátok A hűséges férfit, ami egy bonyolult szerelmi történetet mesél el. A filmet Laetitia Castával és Lily-Rose Melody Deppel a főszerepben június 6-tól vetítik a hazai mozik.

A legkisebbek számára is tartogat meglepetést a június, méghozzá egy jó öreg animáció legújabb részének formájában: a Toy Story 4. a játékok kalandos utazását mutatja be a kicsiknek.

Amennyiben egy izgalmas élőzenei élményre szomjaztok, mindenképpen nézzétek meg a Take That: Greatest Hits Live című koncertfilmjét. Az idén 30. születésnapját ünneplő banda legnagyobb buliját láthatjátok majd.

Végezetül az akció- és kalandfilm szerelmeseinek javasoljuk a június 6-tól látható sci-fit, az X-Men: Sötét Főnixet, amiben az X-ek eddigi legfenyegetőbb ellenfelükkel kénytelenek szembenézni. A mozi főszereplője a Trónok harcából ismert Sophie Turner.

 

Összeállította: Légrádi Júlia

Nyitókép: IMDb