Főszerepben a házi finomságok és a kerti sütögetés a Nők Lapja Konyha júniusi számában

A Nők Lapja Konyha júniusi számában nemcsak a házi finomságoké és a kerti sütögetésé a főszerep. Finomabbnál finomabb édességek, bogyós gyümölcsök, zöldborsós finomságok, nyári saláták és lecsók is várnak rátok. Felkészültetek?

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 12 kép

Egy kis hazai

Tegye fel a kezét, akinek megvan az az élmény, hogy felül a vonatra, vagy kiteríti a strandtörölközőt, és azonnal előveszi az otthonról hozott hideg rántott húst vagy fasírtot! Ugye sokan vagyunk így ezzel? Ha régebben vidékről a fővárosba utaztunk, a nagyim mindig csomagolt az útra a maradék sült húsból, és teljesen mindegy volt, mikor ettünk előtte utoljára, alig érte el a vonat az első falut, mi már falatoztunk. Ugyanígy már a strandra érkezéskor kiürítettük a hűtőtáska legnagyobb részét, így aztán pár óra elteltével nem okozott gondot a sajtos-tejfölös lángos és a jégkrém eltüntetése sem. Tudom, hogy manapság a legtöbb fürdőhelyen már mindenféle ételt meg lehet vásárolni, de azért bízom benne, hogy akadnak még, akik szeretnek házi finomságokat magukkal vinni. Éppen ezért olyan húsokat készítettünk, amelyek melegen és hidegen egyaránt ínycsiklandók, ebédnél adhatunk melléjük köretet, hidegen pedig kenyeret, savanyúságot. Természetesen a szabadban sütögetés is fontos szerepet kap ebben a lapszámban, húsevőknek és vegáknak egyaránt gyűjtöttünk ötleteket. Mindegyik fogáshoz mutatunk egy izgalmas pácot is, hogy előző nap könnyedén el ő lehessen készülni a grillezésre, és másnap már csak sütni kelljen. Nem feledkeztünk meg a piac szezonális kínálatáról sem, alkottunk salátákat, lecsós ételeket, zöldborsós falatokat, illetve bundában sütött zöldségeket is. A gyümölcsökből hűsítő levesek és mennyei sütemények születtek, a nassolni vágyóknak pedig rizsfelfújt-variációkkal is kedveskedünk. Ha valaki további édességeket készítene, annak sok szeretettel ajánlom június 18-án megjelenő új Desszert különszámunkat, amiben ezúttal a villámgyorsan elkészíthető sütemények lesznek a középpontban. A 30 perc alatt összedobható torták, sütést nem igénylő pohárkrémek, madártejek, tiramisuk, keksztekercsek és fagyik mellett adunk receptet nyári gyümölcsökkel készült süteményekhez, illetve pillanatok alatt elkészülő „mentes” édességekhez is.

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő 

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!