Önfeledt játék, vakáció és tabutémák a Nők Lapja Gyerek új számában

Végy egy kis napfényt, jó levegőt, önfeledt játékot, szerető szülőket és kész is a boldog gyerekkor. Nehézségek persze mindig lesznek, de a lényeg a szeretet. Ebben a szellemben állítottuk össze nyári lapszámunkat, melyben nemcsak remek vakációs programok, de komolyabb témák is szóba kerülnek. Ráadásul élménypark- és játszóházkuponokat is találtok a magazinban.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 12 kép

Tökéletes élmények

– Ez volt a legeslegjobb napom! – sóhajtott elégedetten a hétéves lányom altatáskor, amikor egy nem túl különleges, ám annál élménydúsabb nap után ágyba dugtam.

– Mi tetszett benne? – kérdeztem.

– A játszózás, a barátok, meg hogy egész nap velem voltál. Szóval nem kellett a világ legtökéletesebb napjához sok minden, se drága játékok (jó, azért néhány édesség került a mancsokba), se hosszú utazás vagy belépőjegy, hanem csak napsütés, játék és a biztonságot adó barátok meg anya.

Annyira igyekszünk jó szülők lenni, minden tőlünk telhetőt megadni, megtanítani a világ összes titkát, hogy néha hajlamosak vagyunk elfelejteni azt a fontos tényt, hogy ők csak gyerekek, és leginkább játszani szeretnének. Néha barátokkal vagy velünk, olykor csak magukban.

V. Kulcsár Ildikó körbejárta a témát, mennyire kell a mai gyerekeket szórakoztatni, muszáj-e minden üres percüket élménnyel, „fejlesztő” játékokkal telizsúfolni, és tanulságos példákkal találkozott.

Nyakunkon a nyár, a lapzártakor alig egy hónap van hátra az oviból, suliból, javában tervezgetünk, keressük a nyaralási célokat, ebben segít több cikkünk is. Összegyűjtöttük az elérhető családbarát vízparti városokat (120. oldal), néhány közeli kirándulós célpontot (116. oldal), a legszuperebb kalandparkokat (96. oldal), és könnyen elkészíthető, nyaralós játékokat is kínálunk (110. oldal).

Az evési nehézségekről, válogatós gyerekekről és a tabutémákról is megkérdeztük a szakértőket, valamint a vakáció alatt különösen aktuális nyomkövető óra szükségességét is körbejártuk.

Kívánjuk, hogy szép, napfényes nyaratok legyen, sok-sok élménnyel, emlékezetes nyaralással, családi együttlétekkel!

Akovács Éva, főszerkesztő

 

Fotó, illusztráció: Archív, Getty Images