Lapozz bele! Örök élet, megcsalás és hűség az új Nők Lapjában

Akarnátok örökké élni? Jó kérdés, amiről e heti lapszámunkban olvashattok néhány érdekességet, akárcsak olyan nőkről, akik a férfiak uralta világban állják meg a helyüket nem is akárhogyan. Tartsatok velünk kapcsolatokon innen és túl is!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 9 kép

Lapozz bele! Örök élet, megcsalás és hűség az új Nők Lapjában

Lapozz bele! Örök élet, megcsalás és hűség az új Nők Lapjában

Fotó megosztása:

Full power

Talán nincs nehezebben megválaszolható kérdés, mint az, hogy akarunk-e örökké élni. Vagy egyáltalán, hogy kinek milyen elképzelései vannak a távoli jövőjéről. Két barátnőm valamikor hetvenöt éven felül véget vetne az életének (így gondolják most), mert nem akarják megélni a testi fájdalmakat, és egyébként is, miből lesz nyugdíjunk, milyen örömök adódhatnak az életünkben abban az életszakaszban? Sokkolóan pesszimista gondolkodás ez, leginkább a mostani hetveneseknek, akik élvezik az életüket, mégis el kell fogadni, hogy van, aki rövidebb, más hosszabb pályán képzeli el a jövőjét. Tudományos kutatók szerint belátható időn belül felismerik azoknak az „ugráló géneknek” a mechanizmusát, amelyek elrontják a „jókat”, és felelnek az öregedésért. Ha bekövetkezik az áttörés, egy science fictionba illő világ tárul elénk, amelyben elvileg akár több mint száz vagy akár több száz évig is élhetünk. Tovább lehetünk fiatalok és öregek, magányosok és párkapcsolatban élők, egyedülállók és családosok, egészségesek és betegek. Mindenesetre több időnk lesz megvalósítani önmagunkat, terveinket, vigyázni az egészségünkre, ápolni a kapcsolatainkat a szeretteinkkel. Talán még inkább okunk lesz szemrehányást tenni magunknak, ha mindez mégsem sikerült… E heti lapszámunkban több olyan történetet olvashatnak, ami a kitartásról szól: az egyik Apró Annáé, aki a férfiak uralta üzleti világban megállja a helyét, anélkül, hogy elveszítette volna a nőiességét vagy éppen a realitásérzékét. Az apai örökség szerint mindent meg kell becsülni, amit megszerzünk, és lehetőleg többet csinálni belőle, azaz többet kihozni magunkból. Ez sikerült dr. Orsós Zsuzsannának, aki többgyerekes roma családban elsőként végzett egyetemet, és ma biológusként dolgozik. Nemcsak egy szép karrier, de egy gyönyörű család is van mellette, beleértve a sok testvért, férjet, gyereket. Full power – azaz egyszer igazán mindent bele kell adni, hogy teljesüljenek az álmok…

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!

 

Fotó: Archív, Getty Images