Lapozz bele! Húsvéti készülődés a Nők Lapja legújabb számában

Szabad-e locsolni? Hamarosan újra aktuálissá válik a kérdés, éppen ezért a húsvét nem maradhatott ki e heti lapszámunkból, amiben nemcsak izgalmas interjúk, de ínycsiklandó ünnepi gasztrokavalkád is vár rátok.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 12 kép

Konyhától a konyhakertig

Riasztó, hogy egyre több fiatal nőt érint súlyos betegség olyan életkorban, amikor más tervei lehetnének: utazás, tanulás, családalapítás, az élet felfedezése. Helyette orvosi vizsgálatok, döntések következnek, akár egy életre szóló… A minap döbbenten nézett egy televíziós műsorban az interjúalanyra a beszélgetőtársa, aki éppen a petefészek-eltávolító műtétjéről beszélt. Szinte ösztönösen kérdezte: „De, ugye nem mind a kettőt? Hiszen még családalapítás előtt állsz…” A válasz a megnyugtató igen volt. Még lehet gyermeke… Lapszámunk interjúalanya huszonéves volt, amikor egy csomót talált a mellében. Sajnos, erre a tényre már fel sem kapjuk a fejünket, annyira megszokott, hogy súlyos betegségek a fiatalabb generációt is érintik. Amikor ezt a lapszámot terveztük, úgy gondoltuk, hogy egy mai feltámadástörténet illene ide. Szűcs Adriánáé ilyen. Mellrákos volt. Ma már tele van optimizmussal, az is része a hétköznapjainak, hogy történetét blogjában megosztja másokkal, és lelki segítséget próbál adni. Ilyenkor mindenki az okokat keresi, hogy miért éppen ő… hogy talán nem „helyesen” élt. Túl sokat dolgozott, egészségtelenül táplálkozott, és még hosszan folytathatnánk a sort, mi nem számít korszerűnek. Ilyenkor mindig a most 93 éves nagymamám jut eszembe, aki zsírral főzött évtizedeken keresztül, nem járt el futni, csak szorgalmasan tette a dolgát – konyhától a konyhakertig. És valószínűleg jó génekkel van megáldva.

Az ünnepkör a legjobb alkalom arra, hogy a tágabb család találkozzon egymással, a gyerekek csokitojást keressenek a kertben, mert azt akkora öröm látni. Legutóbb egy idős hölgy arról írt nekem, sokan vágynak unokára, de nem adatott meg nekik, vagy nagyon távol él tőlük a saját családjuk. Szerinte a társkereső rovatunkban tegyük közzé a családot keresőket, akik a szabadidő eltöltésében és pótnagymamaságban is jelen lennének. Mert az érzelmi hiányokat talán a legnehezebb kitölteni…

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!

 

Fotó: Archív, Getty Images