Lapozz bele! Házasság, hit, hazugság és léböjt az új Nők Lapjában

Ha szerda, akkor Nők Lapja, amiben ezúttal is változatos témákkal és izgalmas interjúkkal várunk titeket. Pontosan mire számíthattok ezen a héten? Máris kiderül!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 10 kép

Lapozz bele! Házasság, hit, hazugság és léböjt az új Nők Lapjában

Lapozz bele! Házasság, hit, hazugság és léböjt az új Nők Lapjában

Fotó megosztása:

Kiállni magunkért (is)

Sokak számára evidens, hogy amikor sérelem éri őket, azonnal jelzik, megszólalnak, akár egy vészcsengő. Mások pedig birkaként tűrik a helyzetet, hátha megoldódik, vagy valaki majd megoldja helyettük. Sajnos, magam is számtalan példát tudnék említeni a saját életemből, és hozzáteszem, ma már nem esik nehezemre őszintén megmondani a véleményemet. Közel húsz éve történt, hogy Toscanában foglaltunk szállást egy nemzetközi utazási irodán keresztül, és a szerződésben azt ígérték, száz méterre lesz az apartmanunk a tengerparttól. Fáradtan, kisgyerekkel érkeztünk kilenc óra utazás után a városkába, és miután megkerestük a szállást, meglepve tapasztaltuk, hogy ez legalább öt kilométerre van a vágyott parttól. Ma már azt mondom, sose legyen nagyobb problémám, de akkor igazán becsapva éreztem magam a pénzemért… Természetesen nem hagytam szó nélkül a történteket, és ismerve jogaimat, kiharcoltam egy jobb apartmant, ahonnan sétálva, strandruhában tudtunk eljutni a partig.

Ez a történet annak apropóján jutott eszembe, amikor elolvastam a család nélkül felnövő fiú, Leon történetetét, akit számtalan sérelem, bántás, abúzus ért az életében, és akkor még kiskorúként vette kezébe a sorsát, és az igazságtalanság ellen harcba szállt a jog eszközeivel. Ez a történet újra rávilágít a kiszolgáltatott gyerekek helyzetére, ahogy egy másik cikkünkben szintén az intézményen, konkrétan az iskolán belüli atrocitásokról számolnak be fiatalok. Ezekben a helyzetekben nem elég kiállni a gyerekeknek magukért, de a tanárok lélekjelenlétére, határozott kiállására is szükség van. Hogy ne hagyják csúfolni egymást az óvodások, megverni egymást a kiskamaszok – ezt a skandináv országokban már el tudták érni az oktatók, sok helyen itthon is. „…mert vétkesek közt cinkos aki néma.”

A tavasz közeledtével a diéta napi téma a hölgyek között: megmutatjuk, hogyan telnek az órák egy léböjttáborban, és az észszerű diéta ismérveit is leírjuk. Mint mindent, ezt is mértékkel érdemes…

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!

 

Fotó: Archív, Getty Images