Kezdődjön a tavasz a Nők Lapja Évszakok legújabb számával!

Vigyázz, kész, rajt! Kezdődjön a tavasz a Nők Lapja Évszakokkal, amiben most is izgalmas interjúkkal, elgondolkodtató olvasnivalókkal várunk titeket.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 14 kép

Kezdődjön a tavasz a Nők Lapja Évszakok legújabb számával!

Kezdődjön a tavasz a Nők Lapja Évszakok legújabb számával!

Fotó megosztása:

Tavaszi szél

– Ti ezt tudtátok? Figyeljetek, felolvasom…

– És ezt hallottátok? Fura, hogy még nem találkoztam ezzel!

– Na, és ez is milyen jó!

Egy Évszakok elkészítését leginkább egy kollégiumban végigdolgozott vizsgaidőszakhoz tudnám hasonlítani: csapatosan készülünk olyan témákból, amelyekről eddig is tudtunk, de most sokkal részletesebben belemélyedünk. A kéziratok olvasása közben nehéz megállni, hogy egy-egy új részletet ne osszunk meg kedvelt alanyunk életéből, most például Vass Virág, Hegedűs D. Géza és Balla Eszter is mesélt érdekes történeteket, amikkel máshol még nem találkoztunk. Az elmúlt hetekben egyébként sokkal többet olvastunk a szokásosnál, hiszen rengeteg novella érkezett a pályázatunkra. Sok-sok fantasztikus írással, szívem szerint ötven díjat is kiosztanék…

Az elveszett aranykincsekről szóló anyagot akármeddig olvasgattam volna, a fantáziánk beindult attól, hogy hatalmas aranykincsek rejtőzhetnek akár egy magyar kertben is: ókori pénzesláda, hadizsákmány. A társadalom doktorairól, a lelkes segítőkről szóló riport nagy hatással volt ránk, ahol a borsodi ovisokat, kisiskolásokat segítik, oktatják önkéntesek, olyan körülmények között, amiket egy városban élő, aszfaltozott úthoz, meleg vízhez, központi fűtéshez szokott ember el sem tud képzelni.

És azon elgondolkodott már, mi lesz a digitális lábnyomunkkal? Mi történik azzal a nem kevés online adattal, fotóval, amit őriz rólunk a net? Ebben a számunkban szakértővel jártunk utána, mi lesz azzal, amit magunk után hagyunk.

A Különlegek fotósorozatát elkészíteni mindig élvezetes munka, ám most nagyobb szervezést igényelt, hiszen olyan embereket fotóztunk, akik más országban születtek, de nálunk lettek híresek. Tőlük régi fotókat szerezni nem volt egyszerű (az eredményért megérte), hiszen például Kafiya, a szomáliai lány menekültként érkezett hozzánk, több hét gyaloglással, kevés kiskori képe volt.

És persze az utazás anyagunk, amelynek a témája most London (aktuális a tavaszi hosszú hétvégékre). Szerzője sok időt tölt ott, így olyan helyekről ír, amiket az útikönyv nem említ. A szerkesztőségben mindenkinek megjött a kedve, hogy azonnal utazzon, és megnézze a bennfentes tippeket.

Kellemes tavaszt, jó olvasgatást, nagy sétákat a természetben:

Akovács Éva, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett a Nők Lapja Évszakok digitális változatára is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!

Fotó, illusztráció: Archív, Getty Images