Lapozz bele! Gyerekvállalás és tavaszi készülődés kuponakciókkal az új Nők Lapjában

Elég egy gyerek? Mikor és mennyit vállal(jon) ma egy család? Milyen egy igazi barber shop? Mit jelent a menyasszonyrablás és mi a magas sarkú cipő története? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattok e heti lapszámunkban, amelyben a várva várt tavaszi kuponmellékletünket is megtaláljátok.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 11 kép

Lapozz bele! Gyerekvállalás és tavaszi készülődés kuponakciókkal az új Nők Lapjában

Lapozz bele! Gyerekvállalás és tavaszi készülődés kuponakciókkal az új Nők Lapjában

Fotó megosztása:

Főzés = gondoskodás?

Foci, csúcsgasztronómia, barber shop, szerencsejáték – néhány terület, amit a mai napig a férfiak uralnak, de folytathatnánk a sort, és ezt nem azért mondom, mert társadalmi kirekesztésnek élem meg, hogy ezekre a helyekre nők nem juthatnak be. A kivétel mindig erősíti a szabályt. A múlt héten kihirdették az év legjobb éttermeinek járó rangos gasztronómiai díjat, az átadás már-már hasonlított egy Oscar-gálára… A hölgyek és a férfiak egyaránt elegáns öltözékükkel tisztelték meg a jelenlevőket, az életműdíjas Bíró Lajos sztárséf nem fogalmazott diszkréten, pacekba mondta a tisztelt publikum arcába: „Sosem voltam szerény, mert nem volt rá szükségem!” A fenti szleng kifejezés, a „pacekba” Nagy Ervin szájából hangzik el, aki focista édesapjáról mesél egyik cikkünkben. Sokszor szükségünk lenne a hétköznapi életben erre a fajta nyílt kommunikációra, ahelyett, hogy célozgatunk, körülírjuk, mit akarunk a másiktól. A színész például nem titkolja, hogy ellentmondásos a viszonya az édesapjával, de szeretetteli és elfogadó.

Csak mellékesen említem – visszatérve a gasztronómiai díjazottakhoz –, hogy közöttük csupán két nő volt. A top éttermekben többségében férfiak dolgoznak, ők aratják le a babérokat, a nők otthon gyűjtik be a dicséreteket. A főzés = gondoskodás, legalábbis így gondolom, de bármikor szívesen átadom egy férfi kezébe a fakanalat, ha arról van szó… Sem oklevet, sem anyagi juttatást nem kap majd érte.

Maradt az életnek olyan területe, ahol a végső döntést a nő hozza meg: akar-e gyereket, és hányat szeretne? A számok azt mutatják, hogy sokan egy gyerekben gondolkodnak, mert a felnevelését beláthatóbbnak tartják, kettőt, hármat egyre kevesebben vállalnak. Az európai tendencia is efelé megy… Megnéztük a legfrissebb kutatásokat, és vallomásokat osztunk meg, ki miért döntött a nagyobb vagy éppen mikrocsalád mellett. A döntés életreszóló, érdemes megfontolni a párunkkal együtt. Bár én inkább azt mondom, bele kell vágni! Mert ha végiggondolnánk az előttünk lévő akadályokat, magunk is megijednénk…

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő 

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

 

Fotó: Archív, Getty Images